RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelene raser mot Sylvi Listhaug


Byråd Sylvi Listhaughar lagt skylden for manglende sykehjemsplasser på bydelene. Nå får hun svar.
Byråd Sylvi Listhaughar lagt skylden for manglende sykehjemsplasser på bydelene. Nå får hun svar. Foto: Foto:Arkiv
10 av byens 15 BU-ledere har underskrevet et opprop til Byråd Sylvi Listhaug der de krever mer penger til sykehjemsplasser.

OSLO: Samtlige fire BU-ledere i Groruddalen er blant underskriverne. Anders Røberg- Larsen (Grorud), Knut Røli (Alna), Torstein Winger (Bjerke) og Karl Per Olsen (Stovner) sier at de med stor forundring har fulgt byråd Sylvi Listhaugs utspill i media de siste dagene når det gjelder sykehjemsdekningen i Oslo.

LES OGSÅ: DEBATT: Færre sykehjemsplasser i Oslo på grunn av Ap

– Hun har som ansvarlig byråd lagt ansvaret for at eldre ikke får sykehjemsplass på bydelene. Dette finner vi svært urimelig, heter det i oppropet.

Byrådets ansvar

– De siste årene har bydelene i Oslo måttet foreta kutt i tjenestetilbudet til innbyggerne på grunn av for små bevilgninger fra bystyret. Samlet sett ligger det i 2010 an til et merforbruk (underskudd) i bydelene på nær 100 millioner. Dette betyr at bydelene må kutte ytterligere i allerede stramme budsjetter. Slik budsjettsituasjonen er i bydelene har vi i liten grad penger til tiltak som ikke er lovpålagt, skriver BU-lederne.

Trenger penger

– Når bydelene må stramme inn på tilbudet til eldre er det fordi budsjettrammene som byrådet legger opp til ikke er tilstrekkelig. Vi ønsker å prioritere eldreomsorg, men er avhengige av mer penger for å kunne gi innbyggerne de tjenestene de har behov for.

Byrådet kutter

– Byrådet (Høyre og Frp) har i sitt budsjettforslag lagt opp til å kutte bevilgingene til bydelene med hele 215 millioner kroner i 2011. Dette vil bety ytterligere kutt i tilbudet til så vel eldre, som barn og unge i bydelene. Vi mener dette er helt uansvarlig overfor byens befolkning, skriver Aabø, Butt og de andre BU-lederne.

– Byrådet har tatt til orde for at ansvaret for betaling av sykehjemsplasser skal sentraliseres til Rådhuset. Vi mener dette er feil medisin. Problemet er ikke at bydelene mangler vilje til å prioritere kjøp av sykehjemsplasser, men at vi mangler penger. Det blir ikke flere penger av å sentralisere, skriver de 10 BU-lederne.

– Vi krever at bystyret bevilger nok penger til bydelen slik at det er mulig å gi eldre og pleietrengende de tjenester de har behov for, tordner de ti.

Disse støtter oppropet:

Anders Røberg-Larsen, Grorud bydel

Knut Røli, Alna bydel

Hilde Larsen, Grünerløkka bydel

Hans Christian Lillehagen , Gamle Oslo bydel

Per Overrein, Sagene bydel

Torstein Winger, Bjerke bydel

Nadeem Butt, Søndre Nordstrand bydel

Torunn Kanutte Husvik, St. Hanshaugen bydel

Karl Per Olsen, Stovner bydel

Arnfinn Aabø, Østensjø bydel

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere