RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelene satser på de unge


De unge i Groruddalen har mye å se fram til i 2009, hvis bydelene holder det de lover.
De unge i Groruddalen har mye å se fram til i 2009, hvis bydelene holder det de lover.
Økonomiske nedgangstider hindrer ikke bydelene i å satse på de unge i 2009.

GRORUDDALEN: I 2009 skal fritidstilbudene i Groruddalen videreutvikles og utvides.

Lokalavisen Groruddalen tok en ringerunde til ungdomslederne i Groruddalen tidligere denne uken. Alle var enige om at de tøffe økonomiske rammene som venter i 2009 ikke skal gå ut over de unge.

Bydel Alna

Enhetsleder for ungdom og kultur i Bydel Alna, Ellen Liljedahl, forteller at bydelen i disse dager jobber hardt for å utvide aktivitetstilbudet.

Målet er å kunne tilby de unge flere aktiviteter i helgene. Lørdagstilbudet i Furuset Forum vil vi utvide, mens på søndager har vi lyst til å sette i gang flere aktiviteter.

Bydelens musikkverksted på Tveita skal også utvides, og bydelen skal fortsette med å arrangere turer i skoleferiene. Dette er et tilbud som er veldig populært, sier Liljedahl.

Bydel Bjerke

Bydel Bjerke vil i 2009 fortsette å satse for fullt på sine to ungdomshus PåBanen og Veitvet ungdomssenter.

Det populære akrobatikkprosjektet Nysirkus skal videreutvikles og få nye instruktører.

Resultatsjef for kultur og miljø i Bydel Bjerke, Tina Arnesen, ser fram til 2009.

Det som er sikkert er at vi kommer til å tilby et bredt aktivitetstilbud som er for alle, uansett interesse og bakgrunn.

I Bydel Bjerke er vi veldig opptatt av at ungdommene skal være med på å bestemme hva slags aktiviteter vi setter i gang. Det vil de også få muligheten til i 2009, sier Arnesen.

Bydel Grorud

Seksjonsleder i aktivitetsenheten i Bydel Grorud, Habib Tahir, spår at 2009 blir et positivt år.

Hos oss kommer det til å skje noe fra mandag til søndag hele året. Helligdagene vil også være fylt med spennende aktiviteter.

Bydel Grorud planlegger i disse dager to nye ungdomsprosjekter.

Vi hadde et lite lanparty i fjor, men i år er målet å arrangere to fester. Vi planlegger også en Mela-fest for ungdom, sier en entusiastisk Tahir.

Bydel Stovner

I Bydel Stovner står høydepunktene i kø også i 2009. I 2008 fikk bydelen en helt ny kultursal (Nedre Fossum gård), og Haugenstua scene fikk nytt liv. Dette vil bli to viktige satsingsområder i året som kommer.

Dans og musikk vil fortsette å prege bydelen, og vi vil utvide skateparken på Haugenstua. Målet er også at vi også skal samarbeide tettere med skolene, sier leder for ungdom, kultur og nærmiljø Anne-Berit Haavind.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere