*Nettavisen* Nyheter.

Bydelene satser på de unge

De unge i Groruddalen har mye å se fram til i 2009, hvis bydelene holder det de lover.

Økonomiske nedgangstider hindrer ikke bydelene i å satse på de unge i 2009.

GRORUDDALEN: I 2009 skal fritidstilbudene i Groruddalen videreutvikles og utvides.

Lokalavisen Groruddalen tok en ringerunde til ungdomslederne i Groruddalen tidligere denne uken. Alle var enige om at de tøffe økonomiske rammene som venter i 2009 ikke skal gå ut over de unge.

Bydel Alna

Enhetsleder for ungdom og kultur i Bydel Alna, Ellen Liljedahl, forteller at bydelen i disse dager jobber hardt for å utvide aktivitetstilbudet.

Målet er å kunne tilby de unge flere aktiviteter i helgene. Lørdagstilbudet i Furuset Forum vil vi utvide, mens på søndager har vi lyst til å sette i gang flere aktiviteter.

Bydelens musikkverksted på Tveita skal også utvides, og bydelen skal fortsette med å arrangere turer i skoleferiene. Dette er et tilbud som er veldig populært, sier Liljedahl.

Bydel Bjerke

Bydel Bjerke vil i 2009 fortsette å satse for fullt på sine to ungdomshus PåBanen og Veitvet ungdomssenter.

Det populære akrobatikkprosjektet Nysirkus skal videreutvikles og få nye instruktører.

Resultatsjef for kultur og miljø i Bydel Bjerke, Tina Arnesen, ser fram til 2009.

Det som er sikkert er at vi kommer til å tilby et bredt aktivitetstilbud som er for alle, uansett interesse og bakgrunn.

I Bydel Bjerke er vi veldig opptatt av at ungdommene skal være med på å bestemme hva slags aktiviteter vi setter i gang. Det vil de også få muligheten til i 2009, sier Arnesen.

Bydel Grorud

Seksjonsleder i aktivitetsenheten i Bydel Grorud, Habib Tahir, spår at 2009 blir et positivt år.

Hos oss kommer det til å skje noe fra mandag til søndag hele året. Helligdagene vil også være fylt med spennende aktiviteter.

Bydel Grorud planlegger i disse dager to nye ungdomsprosjekter.

Vi hadde et lite lanparty i fjor, men i år er målet å arrangere to fester. Vi planlegger også en Mela-fest for ungdom, sier en entusiastisk Tahir.

Bydel Stovner

I Bydel Stovner står høydepunktene i kø også i 2009. I 2008 fikk bydelen en helt ny kultursal (Nedre Fossum gård), og Haugenstua scene fikk nytt liv. Dette vil bli to viktige satsingsområder i året som kommer.

Dans og musikk vil fortsette å prege bydelen, og vi vil utvide skateparken på Haugenstua. Målet er også at vi også skal samarbeide tettere med skolene, sier leder for ungdom, kultur og nærmiljø Anne-Berit Haavind.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.