RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BYDELSKONTORET: Du kan også møte opp personlig hvis du har mistanke om at noen av de ansatte ikke følger lover og regler.
BYDELSKONTORET: Du kan også møte opp personlig hvis du har mistanke om at noen av de ansatte ikke følger lover og regler. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

Bydelene vil ha varsel om korrupsjon

Bydel Bjerke oppfordrer ansatte, brukere og publikum til å varsle ved mistanke om ansatte som ikke følger de gjeldende lover og regler.

BJERKE: Etter anbefaling fra Oslo kommune sentralt, har Bydel Bjerke valgt å minne sine ansatte og brukere på at de ønsker tips dersom noen av deres ansatte ikke følger lover og regler.– Alle bydelene i kommunen har fått denne anbefalingen, og vi mener at brukere og ansatte skal kunne gjøre dette. Det er en ryddig måte å melde fra på dersom man ikke når fram ved direkte henvendelse til leder i linjen eller hvis man er redd for represalier eller lignende, sier personalsjef i Bydel Bjerke, Terje Sletten.

Får sjelden tips

Dette er en mulighet for ansatte og brukere i bydelen til å kunne si i fra om korrupsjon, misligheter og svindel, heter det på bydelsnettsidene. Terje Sletten melder om få varsler.

– Det er veldig sjelden vi får tips, men når vi får det, setter vi oss ned og går grundig gjennom saken for å se om det er hold i det, sier han.

Ett tilfelle

Terje Sletten nevner ett eksempel hvor hjemmehjelper skal ha misbrukt penger eller fullmakt, men her fikk man motbevist anklagene.

– Sammen med assisterende bydelsdirektør Kristin Enstad, og resultatsjef Marianne Espen, ser vi på sakene. Hvis det er grunn til å tro at tipset stemmer, setter vi i gang større undersøkelser for å avdekke hva som har skjedd, sier Sletten.

Vurdering av ordningen

Terje Sletten forklarer at Oslo kommune nå har en gjennomgang av ordningen med varsling, og forteller at det ikke har vært noen henvendelser siden bydelen la ut informasjonen på nytt på sine nettsider.

– Det har ikke vært noen henvendelser direkte til oss, men dette er en god måte å gjøre det på, dersom noen ikke følger lover, regler og de etiske retningslinjene i bydelen, sier han.

Det er flere måter å melde fra om misligheter på. Du kan skrive brev, ringe eller møte opp personlig. Og som varsler har du rett til å være anonym.

Sjekk bydelens nettsider på:
http://www.bydel-bjerke.oslo.kommune.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere