RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelsdirektøren: – Forsvarlig per i dag

Bydelsdirektør i Gamle Oslo, Lasse Østmark sier at driften er forsvarlig per i dag, men at risikoen ligger i at dette kan endre seg til neste vinter.

GRØNLAND:Du fikk kritikk fra Marianne Massaiu i foreldreutvalget, for ikke å ha dokumentert den opprinnelige årsaken til skaden på bygget. Kommentar?

– Fuktigheten som har gitt opphav til soppskadene er skjult under gulv og bak vegger. Dersom man skulle avdekke dette, ville man måtte starte på de store arbeidene som Omsorgsbygg har vurdert som ikke aktuelle å prioritere.

Bydelsdirektøren forteller at han har forholdt seg til de avviksmeldingene som er kommet, samt måleresultatene og bydelsoverlegens anbefaling.

– Jeg har prioritert tiltak ut ifra hensynet til barnas helse, og et føre-var-prinsipp, sier Østmark.

I bydelsutvalgets møte sist torsdag, ble det vedtatt at driften av Volin barnehage fortsetter fram til 1. juli 2012, under forutsetning av at barnehagen utbedres løpende og det utføres jevnlige målinger.

– Er dette vedtaket forsvarlig?

– Jeg anser det som forsvarlig per i dag, sier Østmark, og begrunner det slik:

– Bydelsutvalget har behandlet saken ut ifra de foreliggende saksopplysninger, samt uttalelsene fra foreldrerepresentantene. De har fattet vedtak om fortsatt drift under forutsetning av at det er forsvarlig. Bydelsoverlegen har gitt sin anbefaling som innebærer at det ikke er grunnlag for å stenge barnehagen i dag, men det er en risiko knyttet til vinterhalvåret. Derfor vil hun ikke anbefale fortsatt drift etter 1. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere