RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelsdirektøren anker BU-vedtak

Vedtakene som ble gjort under bydelsutvalgets møte sist torsdag, er foreløpig utsatt. Bydelsdirektør Brynhild Hovde har anket saken til bystyret.

Nordstrand: Hun varslet BU-møtet om at hun ville vurdere en anke.Tirsdag ettermiddag falt avgjørelsen. Det betyr at man per i dag ikke vet om bydelsutvalgets enstemmige nei til nedleggelse av blant annet Lambertseterklubben og utekontaktene har gyldighet. Ei heller om Krystallen seniorsenter får en ekstrabevilgning på 200.000 kroner eller Bekkelaget seniorsenter en på 100.000 kroner slik BU ønsket det.

Det blir anke til bystyret. Dette innebærer at saken ikke er endelig avgjort før bystyret har behandlet saken, er alt bydelsdirektøren ønsker å si i øyeblikket.

Under BU-møtet sa hun i tillegg at hun forstår det er vanskelig for BU med forslag (les: hennes kuttliste) som får konsekvenser for bydelens unge og eldre. Men hun kan ikke bryte loven, og er forpliktet til å saldere det som er mulig.

Ankesakens gang

Brynhild Hovde fremmer nå en ankesak til byrådsavdeling for velferd og sosiale tjenester. Her utformes en byrådssak, det vil si en innstilling om man skal forkaste eller følge opp anken. Saken videresendes så til finanskomitéen som ser på innstillingen, og kommer med sin mening før den sendes bystyret til behandling.

Når saken kommer opp i bystyret, er noe uvisst per i dag. Finanskomitéen vil neppe få den på sitt bord før møtet 10. mai. Da blir den i så fall bystyresak 23.mai. Neste mulighet blir i komitéen 31.mai og i bystyret 7.juni. Går det mer enn fire uker til bystyret behandler en anke, er det imidlertid bydelsdirektørens forslag som blir stående.

Politikerne enige

Bydelsutvalgets leder Ulf Stigen (Frp) synes det er ok at bydelsdirektøren anker politikernes enstemmige vedtak.

I og med at tjenestestedene ikke klarer å holde sine budsjett, viser det klart og tydelig at budsjettet for 2006 ikke var realistisk.

Han får full støtte av nestleder Erik Telnes (SV).

Det er tverrpolitisk enighet om dette. Vi ønsker at bydelens økonomiske situasjon kommer på dagsordenen i bystyret.Vi har saldert 100 millioner kroner av Bydel Nordstrands budsjett siden bydelssammenslåingen i 2004, det vil si 1/6 av budsjettet, sier Telnes.

Ut over sidelinja

Det må være noe galt med tildelingen fra bystyret, når vi kommer i denne situasjonen gang på gang. Arbeidsoppgaver, ansvar og utgifter øker, men tildelingen blir stående på samme nivå. Alle må se glassklart at dette er feil, mener han.

SV-politikeren sier videre at dersom bystyret trenerer saken slik at bydelsdirektørens anke blir stående, så har bystyret spilt bydelsutvalget ut over sidelinja.

Da må vi stille spørsmål om det i det hele tatt er noe poeng for oss lokalpolitikere å behandle budsjettsaker. Bystyret har uansett ansvaret for Bydel Nordstrands budsjett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere