RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelsøkonomien er en katastrofe!

Bydel Nordre Aker måtte allerede etter 6 måneders drift kutte budsjettet med 20 millioner kroner. Grunnen til dette er på ingen måte en uforsvarlig drift i bydelen, det er en total mangel på forståelse fra Byrådet og bystyrets flertall for det arbeidet som gjøres i bydelene.

Alle byens bydelsledere, uavhengig av parti, gikk i fjor høst sammen om å rope et varsko til byråd og bystyre når det gjaldt rammetildelingen til bydelene. Kuttene i bydelene ville gå ut over eldreomsorg, barnehager, tilbud til barn/unge og redusere utvalgenes mulighet til å gi et tilstrekkelig tilbud inne psykiatrien. Den viktige støtten til frivillig arbeid som utløser tusenvis av frivillige årsverk ville også bli kraftig redusert.

De sa i klartekst at det manglet 300 millioner kroner for at bydelene skal kunne drive forsvarlig i inneværende år.

Arbeiderpartiet la derfor inn disse midlene i budsjettet, men fikk ikke flertall. Venstre kunne sørget for at det ble flertall, men valgte å støtte det borgerlige byrådets underbudsjettering.

Bydelslederne fikk rett, og hva gjør byrådet med det? Ingenting.

I Oslo vil vi høyst sannsynlig få et overskudd i 2008 på over 500 millioner kroner. I fjor hadde byen et like stort overskudd. En skulle derfor tro at disse midlene skulle brukes til innbyggernes beste, men nei, byrådet bruker nå overskuddet til å betale for sin egen fiasko, innføring av nytt IKT-system, som de fleste advarte mot.

Den sentraliseringen som pågår i Oslo Kommune svekker bydelene økonomisk fra dag til dag. Bare den nye sykehjemsetaten koster Nordre Aker bydel 20 millioner i årlige merutgifter.

Arbeiderpartiet krever nå at byrådet og bystyret kompenserer bydelene for de tap de har hatt ved sentraliseringstiltakene. Vi vil ikke lenger være med på nedskjæringer som svekker tjenestetilbudet for befolkningen.Ivar Christiansen

Gruppeleder for Arbeiderpartiet i Nordre Aker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere