Bydelsledere begeistret

BU-lederne Elin Horn Galtung (H) og Carl Oscar Pedersen (H) omfavner adopsjonsideen.

OSLO VEST: Barna lærer at elver og bekker har stor betydning for alt liv både i vann og på land. De vil få ny kunnskap og samtidig forståelse for hvor viktig det er å ta vare på den delen av elven de får ansvaret for, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker, Elin Hon Galtung.

Ved å ta vannprøver vil de kunne se hvor viktig det er at elven er ren. De vil også forstå og se hele vassdraget i sammenheng. Blir Sørkedalselva møkkete, så blir Bogstadvannet møkkete. Dermed blir også Lysakerelva rammet og til sist selve sjøen, sier Horn Galtung. Hun er også opptatt av at barna skal se elven i historisk sammenheng og hva den har blitt brukt til, om det er fløting av tømmer eller vannkraften som drev møllene langs vassdraget.

Det viktigste er likevel naturopplevelsen og respekten for livet langs vassdraget og forvaltningen av dette. Barna får kunnskap og riktige holdninger og blir senere rettledere for de voksne, sier Horn Galtung.

BU-leder i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen, berømmer det flotte initiativet.

Dette er viktig å få på dagsorden og vil få stor betydning i fremtiden. Rennende vann og det å være ute i friluft fascinerer barna. Fokus på naturen og det å ta vare på den er noe som treffer dagens ungdom. Vår generasjon har i stor grad sovet i timen i så måte. Dette er et veldig spennende og bra initiativ og all ære til Oslo Elveforum. Jeg oppfordrer også vel og borettslag til å ta kontakt med skolene for å bli med på dette prosjektet, sier Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.