RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelspolitikerne raser mot byrådet


Bydelsdirektør Mona Taasen er tvunget å spare 11 millioner før året er omme, for å få bydelsregnskapet i balanse. BU-leder Bent Gether-Rønning (H) er oppgitt over at bydelspolitikerne ikke får møte byrådet for å legge frem sin side av saken.
Bydelsdirektør Mona Taasen er tvunget å spare 11 millioner før året er omme, for å få bydelsregnskapet i balanse. BU-leder Bent Gether-Rønning (H) er oppgitt over at bydelspolitikerne ikke får møte byrådet for å legge frem sin side av saken. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP
Et samlet bydelsutvalg går til frontalangrep på byrådet etter at Nordre Aker nok en gang har fått sparekniven på strupen.

NORDRE AKER: Bydelen styrer mot et underskudd i 2011. Før påske gikk alarmen hos bydelsdirektør Mona Taasen. Prognosen per mars 2011 er et merforbruk på 11,3 millioner kroner ved utgangen av året.

«Alvorlig bekymret»

Det var et langt fra fornøyd bydelsutvalg som godkjente bydelsdirektørens forslag til spareplan, som blant annet innebærer kutt av 40 stillinger.

LES OGSÅ: Slik skal det kuttes

Et tverrpolitisk bydelsutvalg sender Høyre/Frp-byrådet en klar melding om at de er «alvorlig bekymret» for fremtiden.

Byrådet kritiseres for å ha innskrenket handlingsrommet til bydelene, blant annet ved at store budsjettetposter, som sykehjemsplasser og IT- og telefontjenester, er låst til priser fastsatt av byrådet. Det vises også til at bydelen på flere områder drev de tilsvarende tjenestene billigere selv, før disse ble sentralisert.

BU minner også byrådet på hvordan omsorgstilbudet til eldre kan bedres, samtidig som utgiftene til sykehjemsplasser reduseres. Bydelens forslag til omsorgsboliger på Berg gård, Nordhagan og Pastor Fangens vei har foreligget i tre års tid.

– Disse sakene ser ut til å sitte fast i byrådet, skriver bydelsutvalget i sin uttalelse. Og dersom «ikke byrådet endrer holdning» er det ikke økonomi til å gjennomføre prosjektene verken i 2011 eller 2012.

Vi ha tilbake penger

Sparesituasjonen er svært bitter for bydelsutvalget, som inntil nylig håpet å få igjen om lag 6 millioner kroner, utgifter i forbindelse med de private barnehagene i 2010 (se faktaboks). Dette ville ha hjulpet dagens situasjon, men byrådet har avslått. BU-leder Bent Gether-Rønning (H) har bedt om et møte med byens politiske ledelse. Møtet er innvilget, men kun med rådhusets administrasjon – byråkratene.

– Dette er ikke hva vi ønsket. Vi vil møte den politiske ledelsen for å forklare situasjonen, sier Gether-Rønning.

– Byrådet viser med dette at de ikke har noen respekt for oss, som det politiske nivået i bydelen, sier Lill Pleym (SV).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere