RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelsprisen 2011 til to ihuga ildsjeler


MULTIVIRKSOMME: Liv og Aasmund Steenstrup ble hedret med Bydelsprisen 2011 under bydeldagenes høydepunkt, Bydelskonserten i Lambertseter kirke.
MULTIVIRKSOMME: Liv og Aasmund Steenstrup ble hedret med Bydelsprisen 2011 under bydeldagenes høydepunkt, Bydelskonserten i Lambertseter kirke.
Liv og Aasmund Steenstrup har gjennom et langt liv vært engasjert i det meste som rører seg i lokalmiljøet. Og under Bydelskonserten ble de behørig feiret og gjort ære på.

LAMBERTSETER: Bydelsutvalgets leder Ulf Stigen overrakte det synlige beviset, et stort fargerikt maleri av den lokale kunstneren Sissel Høie, til de glade prisvinnerne.

Del på Facebook

– Dette er utvilsomt unike mennesker som med sin frivillige innsats virkelig har vært en ressurs i bydelen i mange år. Gratulerer så mye, sa Ulf Stigen.

Ildsjeler

Liv og Aasmund Steenstrup har vist sitt engasjement gjennom en rekke verv og frivillig arbeid i lokalpolitikken og Søndre Aker historielag, i Ljan menighet, bydelshuset, eldresenteret i Poppelstien, eldrerådet, Nordstrandhjemmet og i lokale barnehager og skoler.

Og mye mer som ikke nødvendigvis står omtalt i de offentlige protokoller.

Trivsel

De to prisvinnerne er synlig glade over å ha blitt satt pris på, og etter konserten beskriver Liv Steenstrup noe av bakgrunnen for sitt og Aasmunds engasjement slik:

– Jeg er en veteran i lokalmiljøet, født og oppvokst på Nordstrand. Og så har jeg vært veldig opptatt av at det skal være trivsel rundt omkring. Slik at det er godt å bo her for alle. Men det må vi «fighte» litt for.

– Ja, nå kan jeg vel etter femti år slutte å se på meg som en innflytter, kommer det kvikt fra Aasmund.

Og som en ungdommelig pådriver og formann i eldrerådet gjennom 16 år er han opptatt av å tale de eldres sak:

– Å passe på at de eldre får de tjenester de skal ha, synes jeg er viktig.

Rammen rundt

Det har blitt tradisjon å legge prisutdelingen til høydepunktet under Bydelsdagene, Bydelskonserten i Lambertseter kirke.

Og åpningen sto som vanlig tidligere prisvinner dirigent John Westby og Nordstrand Ungdomssymfoni-orkester for.

Med en menuettfrisk start og solonumre innimellom. Og heller trist men særdeles vakker avsluttende «Elegi» med Karin Hannisdal på cello og med tonefølge av kantor Johan Wallace på flygel.

Fem jenter fra Lambertseterskolenes kor sang riktig så muntert før de vakre lyse kvinnestemmene i Varia Vokalis stemte i med sin ønskedrøm, «It’s Raining Men».

Noe som også kantoren og Nordstrandskoret istemte. Som de fleste blandete kor mangler de også mannsstemmer. Så her er det bare å melde seg.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere