*Nettavisen* Nyheter.

Bydelsprisen til Arnfinn Aabø

KÅSØR: Arnfinn Aabø fotografert tidligere, ulastelig antrukket som byoriginalen Hermansen som han har kåsert mye om. ARKIVFOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Arnfinn Aabø karakteriseres som en politisk bulldoser med et brennende engasjement for den lokale kulturen.

Klikk på bildet for å forstørre.

GLEDE: - Jeg vet han setter pris på denne, sier Sigrunn Groven Aabø om Østensjø bydelspris 2012 som hun tirsdag tok i mot på vegne av sin mann Arnfinn Aabø. Foto: Linn Husby

Klikk på bildet for å forstørre.

FARGERIKT: Små og store i fargerike kostymer under åpningen av Bydelsdagene.FOTO:LINN HUSBY

Klikk på bildet for å forstørre.

4_HØYDE: Bildetekst

ABILDSØ: Bydelsdagene i Østensjø byr selvsagt også på utdeling av årets bydelspris. I år gikk den til mannen som har vært en stor pådriver for Kulturbydel Østensjø, nemlig tidligere BU-leder i Østensjø og kulturentusiast Arnfinn Aabø.

LES OGSÅ:

Fargerik "Tea Time" under bydelsdagene

Mye rullings på bydelsdageneSelv hadde han ikke anledning til å motta prisen på grunn av sykdom, men kona Sigrunn Groven Aabø tok i mot prisen i hans sted.

- Det er alltid al right å få litt anerkjennelse, særlig for en ting som har betydd mye for han, så denne prisen vet jeg at han setter pris på, sa hun til Nordstrands Blad etter overrekkelsen.

Og la til: - Han ville veldig gjerne vært her.

Kultur som levebrød

Arnfinn Aabø, født i 1943, begynte tidlig i karrieren å jobbe i forlag, grunnet sin store litteraturinteresse. Denne fulgte han også inn i politikken, kan kona Sigrunn fortelle. Siden 1977 har de to bodd sammen på Bøler, hvor interessen for lokalpolitikk fikk en oppblomstring.

- Da begynte for alvor lokalpolitikken, forteller hun, men legger også til at han var aktiv i ungdomspolitikken tidlig; allerede som 16-åring meldte han meldte seg inn i AUF. Politisk var det her hjertet hans lå.

Glad i det lokale

- Han er veldig glad i lokalpolitikk, og synes han kan gjøre mer der. Han engasjerte seg veldig i Bøler-hallen, i nedleggingsplaner for Nøklevann skole, og han var også en pådriver for å få et bibliotek til bydelen, forteller hun.

I juryens begrunnelse står det blant annet: «Lokalt er det alle frivillige organisasjoner – fra speideren til Lions til idrettsforeninger og Østensjøvannets Venner – som forvalter det samlede kulturutrykket. At frivilligheten får gode kår og støtte fra lokalpolitikere, er viktig for utfoldelsesmuligheter og trivsel i lokalmiljøet.»

Videre står det: «Uten ham hadde neppe Kulturbydel Østensjø eksistert».

- BU-lederen har hatt dette som sitt mantra i alle de 25 årene han har sittet med dette vervet, sier kultursjef Tommy Grotterød om Arnfinn Aabø, men legger til at han også kan være noe kontroversiell politisk.

- En politisk bulldoser, som noen ganger tar til kontroversielle metoder for å få gjennomslag for sine ideer. Det får satt i gang ting, det, sier han.

LES OGSÅ:

Vellykket eldresatsning i Østensjø

Aabø frykter fremtiden for bydelsutvalgene

Gir seg som leder av bydelsutvalget

Kulturbydel Østensjø hedrer Anne Cath. Vestly

Advokat Hermansen i bokform

Fascinert av byoriginalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.