RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelsutvalgene skal styrkes


Tydelig lettet: BU-leder Carl Oscar Pedersen fikk støtte for sitt syn om at bydelsutvalgene er nødvendige for et levende nærdemokrati. Foto: Vidar Bakken
Tydelig lettet: BU-leder Carl Oscar Pedersen fikk støtte for sitt syn om at bydelsutvalgene er nødvendige for et levende nærdemokrati. Foto: Vidar Bakken
Et eget arbeidsutvalg i Oslo Høyre har vurdert bydelsutvalgenes fremtid. Nå er innstillingen klar.

ULLERN/OSLO: Leder av bydelsutvalget (BU) i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen er eneste BU-leder i programutvalget som Oslo Høyre har nedsatt.

Leder av utvalget, Rune Aale Hansen, hadde før utvalget i det hele tatt kom i gang med arbeidet proklamert at bydelsutvalgene bør nedlegges. Det fikk han lite gehør for i utvalget, hvor bare ett av medlemmene støttet hans syn.

Syv av de ni medlemmene gikk tvert imot inn for bydelsutvalg med utvidet mandat i innstillingen.

Avgjørende for bydelenes fremtid

– Det er gledelig at et solid flertall går inn for at bydelsutvalgene videreføres med et utvidet mandat og større ansvarsområde. Det er avgjørende for bydelenes fremtid, sier Pedersen.

Programutvalget har nå ferdigstilt sitt arbeid og innstillingen går nå til Oslo Høyres representantskap.

Utrolig lettet

– Det skal mye til om representantskapet ikke slutter seg til en innstilling med så klart flertall. Jeg er utrolig lettet på vegne av lokalsamfunnet. Nærhetsprinsippet må veie tungt, og vi ser stadig at dette er folk opptatt av. Lokalavisen leses av stadig flere og det er en klar bekreftelse på at folk bryr seg om sitt nærmiljø, sier Pedersen.

En rekke eksempler

– Anbefalingen om å videreføre dagens ordning med bydelsutvalg legger til grunn at bydelens ansvar tydeliggjøres og styrkes. Det er ulike områder der dette kan gjøres, og utvalget gir en rekke eksempler, som enkle, lokale reguleringssaker, klagesaker, veireguleringer på lokalveier og trafikksikringstiltak, idrettsanlegg med mer. Sykehjem er også nevnt, men det er nok kontroversielt, sier Pedersen.

Fornuften må seire

– Det blir spennende å se om Representantskapet slutter seg til hovedprinsippene i anbefalingen. Fornuften må seire og lokaldemokratiet må få leve og utvikles videre. Nå er jeg optimist!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere