*Nettavisen* Nyheter.

Bydelsutvalget må høre på oss

ELDRERÅDET 2011-2015: Foran: Ellinor Østen, Aasmund Steenstrup (leder) og møtesekretær Karin Gabrielsen. Bak fra venstre: Harry Olsen, Willy Magnussen, Mary Rita Johnsen, Jan Schau (vara), Else Martol Hansen (vara), Per Fagerlid, René Wicklund, Rolf Asbjørnsen, Einar Kjosmoen, Karl Johan Walderhaug (vara). Foto: Foto: Aina Moberg

Eldrerådet har mer makt enn du kanskje tror. Blant annet ble forslaget om å øke antall sykehjemsplasser på 2012-budsjettet enstemmig vedtatt av bydelsutvalget.

NORDSTRAND: – En økning fra 512 til 515 plasser er bra, men behovet er langt større. Vi vil ha to plasser til. Gjenstående midler av eldremilliarden bør brukes til dette, sier eldrerådets leder Aasmund Steenstrup.

Han håper å bli hørt, og sier med et smil:

– Om eldrerådet ikke får uttale seg om saker som angår eldre i Bydel Nordstrand, så har vi anledning til å si til bydelsutvalget at «dette får dere ikke avgjøre». Vi har truet med det et par ganger. Det virker!

Økonomi er viktigst

90-åringen fra Ljan har vært medlem av eldrerådet i 20 år, de siste 12 som leder. Han bruker mye tid på å fronte de eldres sak og samtidig informere sine likesinnede om hvilke rettigheter de har.

– Veldig mange eldre vet ikke hva de kan kreve av samfunnet, sier Steenstrup.

I fjor behandlet eldrerådet 99 saker.

– Trafikkplanen, busstilbudet, bygge- og reguleringsplaner, vil vi selvsagt ha vår mening om. Det siste året har vi hatt fokus på Omsorg+ ved Ljabruhjemmet, den nye demensplanen, sykehjemsplasser, eldremilliarden og ny minnelund/urneplass på Nordstrand kirkegård, forteller Steenstrup.

– Men vår viktigste oppgave er økonomi. En stor del av bydelens budsjett omfatter sykehjemsplasser/ hjemmetjenester. Vi skal være tidlig med i prosessen om fordeling av pengene, sier han.

Vil høre din mening

Eldrerådet møtes like ofte som bydelsutvalget. Aasmund Steenstrup oppfordrer alle som har noe på hjertet om å komme på møtene 12. mars, 23. april og 11. juni. I «Åpen halvtime» har man anledning til å fronte sitt syn på saker man er opptatt av.

– Jeg lover å lytte, og har ikke tenkt å gi meg på lenge. Men den dagen det ikke lenger fungerer i hodet mitt, sparker dere meg rett ut, sier Aasmund Steenstrup med klar adresse til resten av eldrerådet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.