RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelsutvalget må ta ansvar!

Bydel Nordre Aker står overfor store økonomiske utfordringer. Et stort overforbruk av sykehjemsplasser har ført til at bydelen ligger an til en budsjettoverskridelse på rundt 20 millioner kr for 2008. Årsakene til dette er sammensatte. Bydelsoverlegen har med rette kritisert Ullevål sykehus for en uforsvarlig utskrivningspraksis der eldre, alvorlig syke mennesker ender som kasteballer mellom sykehusene og bydelens sykehjem. Likevel kan hverken bydelsadminstrasjonen eller bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker fraskrive seg ansvaret for den vanskelige økonomiske situasjonen bydelen er havnet i. I 2007 var det gjennomsnittlige forbruket av sykehjemsplasser i bydelen 23 plasser mer enn budsjettert. I 2008 har merforbruket økt til 44 plasser. At bydelen nå går på en stor budsjettsprekk, burde derfor ikke overraske noen. Mer overraskende burde det derimot være at det ikke har blitt tatt nødvendige budsjettmessige grep før.

Det bør ikke herske noen tvil om at å gi våre eldste og sykeste medmennesker nødvendig pleie, er prioritet nummer én. Bydelen må derfor innrette sin økonomi slik at vi kan ta ansvar for lovpålagte tjenester som er av kritisk betydning for de svakeste blant oss. Høyres representanter i BU har i lang tid manet til budsjettmessig nøkternhet. Da bydelens nåværende budsjett ble vedtatt i desember 2007, foreslo Høyre å øke budsjettet til kjøp av sykehjemsplasser mot stemmene til Ap, SV og Rødt.

I bydelsutvalgsmøtet 12. juni foreslo Høyre å redusere møtevirksomheten til bydelens politikere slik at BU kan bidra direkte til den økonomiske dugnaden som nå er nødvendig. Dessverre ble dette forslaget nedstemt av Venstre, Ap, SV og Rødt. Flertallet i bydelsutvalget er åpenbart av den oppfatning at bydelens politikere skal være uberørt av budsjettkuttene, mens bydelens befolkning og de ansatte må ta hele støyten. Forstå det den som kan!

Enda alvorligere er det at Ap, SV og Rødt stemte i mot store deler av de 20 millionene bydelsdirektøren foreslo å kutte i bydelsbudsjettet, uten å foreskrive en realistisk inndekning. Å tro at byrådet kan dekke inn løpende underskudd i bydelen når bydelspolitikerne viser en oppsiktsvekkende mangel på økonomisk realisme og evne til å prioritere, faller på sin egen urimelighet. Velgerne i Nordre Aker har fortjent lokalpolitikere som tar ansvar, ikke politikere som skyver ansvaret foran seg og styrer mot at bydelen blir satt under administrasjon!Tom-Espen Møller

Medlem av Høyres BU-gruppe i Nordre Aker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere