*Nettavisen* Nyheter.

Bydelsutvalget vil åpne sykkelveien

Gang- og sykkelveien går nå til høyre i dette bildet. Per dato skal gang- og sykkelveien forbi byggeplassen være stengt frem til sommeren, men det er uvisst om denne tidsfristen blir ytterligere forlenget. Foto: Vidar Bakken

Bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker har fått indikasjoner på at gang- og sykkelveien i Sørkedalsveien kan bli stengt i tre år.

Klikk på bildet for å forstørre.

350 METER OVENFOR: Krysningspunktet ligger 350 meter ovenfor anleggsområdet uten informasjon av noe slag. Foto: Vidar Bakken

HUSEBY: – Det er meningsløst at denne gang- og sykkelveien skal være stengt i lengre tid. Nå må de bare bli ferdig og uansett må de finne et bedre alternativ enn det som er i dag, sier leder av BMS-komiteen i Bydel Vestre Aker, Arild Gjervan (H).

Les også: Varslet heller ikke ny stengning

Hele byggeperioden

Bydelsutvalget godtar ikke at Bymiljøetaten i Oslo kommune gir tillatelse til stengning på ubestemt tid. Da saken ble behandlet før jul hadde det kommet indikasjoner på at gang- og sykkelveien kunne bli stengt under hele byggeperioden for den amerikanske ambassaden.

Les også: Amerikanerene får gjøre som de vil

Opprinnelig skulle traseen åpnes igjen 1. januar. så er det forhold som gjør at den blir åpnet først innen 1. juni 2013. Nå kan det være snakk om stengning i tre år.

DittOslo har henvendt seg til Bymiljøetaten for å høre om det er riktig at etaten har signalisert at gang- og sykkelveien kan bli stengt under hele byggeperioden og hva som er årsaken til dette. Etaten svarer ikke direkte på dette og opplyser bare hva som er status per nå, at gang- og sykkelveien skal åpnes 2. kvartal 2013. Etaten viser i likhet med hva dittOslo har gjort tidligere til mailadressen godenaboer@walshgroup for å vite om løpende status for hele utbyggingsprosjektet vedrørende den amerikanske ambassade. DittOslo har ikke oppnådd kontakt på denne adressen.

Livsfarlig

– Jeg sykler denne veien og vet at her kommer det syklister i rasende fart. Imot kommer gående og syklende skolebarn. Krysningspunktene med så mange syklister og gående er livsfarlig i seg selv. Denne saken følger vi opp. Måten denne saken så langt er behandlet på, viser at det er dårlig politisk styring av etaten, sier Gjervan.

Bydelsutvalget har skissert flere løsninger overfor Bymiljøetaten for å skape større rom for gående og syklende. Bydelsutvalget forlanger også at det informeres på stedet om arbeidets art og varighet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.