RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byens beste barista?


Her er første deltaker, Olof Warfvinge i full sving med å lage sin signaturdrikk under NM-kvalik i barista på cafê Copa Con Oro. FOTO: Anita Bakk Henriksen
Her er første deltaker, Olof Warfvinge i full sving med å lage sin signaturdrikk under NM-kvalik i barista på cafê Copa Con Oro. FOTO: Anita Bakk Henriksen
Nå er kvalikrundene i barista- NM i gang, og mandag var det fullt hus på cafê Copa Con Oro ved Torshov.

Torshov: Lukten av kaffebønner slår i mot deg sterkere enn vanlig når du entrer Copa Con Oro denne mandags morgenen. I midten av lokalet er det satt opp flere bord til dommerne og i sentrum står det to store kaffemaskiner og lager godlyder.

Første deltaker ut er Olof Warfvinge, en barista som jobber på Kaffebrenneriet på Torshov. Han skal lage espresso, cappuccino og en signaturdrikk som han har kalt ingefærchutney.

– Det var cappuccino som vekket min interesse rundt kaffe, noe som sikkert gjelder flere enn meg, forteller den blide svensken til de fremøtte.

Dette er førset gangen Copa Con Oro har vært med på å arrangere et slikt stevne, noe de er veldig glad for.

Se bilder fra NM-runden i barista

– Forløpig har det gått veldig fint, og det er spennende å ha såpass mye kompetanse på plass, sier daglig leder av Copa Con Oro, Håkan Nilsson.

Han mener at dette er et veldig sosialt arrangement hvor man treffer nye folk og det prates og drikkes god kaffe, samtidig som du kan se talenter i aksjon.

Det er totalt tretten deltakere med i de innledene rundene med syv jenter og seks gutter, og de som gikk videre etter mandagens kvalik er Thomas Holme fra Tim Wendelbo, Jannicke M. Johansen fra MOCCA kaffebar & brenneri, og Maria Andersson fra United Bakeries.

 

SkjeriOslo kårer Byens beste i Oslo:
Byens beste kjøpesenter, sushi, kaffebar og pizza. Se full oversikt her!


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere