Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byens billigste fjordutsikt

FRA ASPERUD: Mange boliger i Søndre Nordstrand ligger usjenert til med fantastisk utsikt over fjorden.
FRA ASPERUD: Mange boliger i Søndre Nordstrand ligger usjenert til med fantastisk utsikt over fjorden. Foto: Foto: Zentuvo
Du får mest bolig for pengene i Søndre Nordstrand. Enkelte områder er i ferd med å ta igjen Nordstrand bydel.

HOLMLIA-MEGLER: Helle Borgund hun merker at fordommene som har hersket mot området er i ferd med å slippe taket. Foto: Kristin Trosvik

SØNDRE NORDSTRAND: Helle Borgund har jobbet for OBOS eiendomsmeglere på Holmlia i tre år. I løpet av de årene har prisene i bydelen steget kraftig og megleren merker at kjøpegruppen blir stadig større.

LES OGSÅ: Million over takst på Mortensrud

LES OGSÅ: Grorud ble prisvinner i 2012

– Det er ikke bare flytting internt i bydelen, stadig flere av kjøperne kommer utenfra. Og det er bra, for det er et utrolig fint område, sier hun.

I desember økte leilighetsprisene i Søndre Nordstrand med 1,1 prosent og i 2012 sammenlagt økte prisene med 10 prosent.

Utsikt og grøntpreg

Bolig med usjenert utsikt mot fjorden er de aller færreste forunt i Oslo. Unntaket må være på Søndre Nordstrand. Her har mange boliger en drømmeutsikt til en pris som er overkommelig. Inkludert hage og parkeringsmuligheter i overflod. Det er mange grunner til å kjøpe bolig i Søndre Nordstrand. Men et dårlig rykte er vanskelig å bli kvitt.

Nå er trenden i ferd med å snu.

I september solgte Borgund en toroms leilighet på Sloreåsen til en kvadratmeterpris på 47.000 kroner.

– Sloreåsen, Hallagerbakken, Toppåsen, Gamlelinja. Dette er områder som har blitt veldig populære. Det er flott beliggenhet og mange funkisboliger her, sier megleren som allerede rundt nyttår merket stor aktivitet i boligmarkedet. Hun spår at 2013 kommer til å bli nok et godt år for dem som skal selge bolig i Søndre Nordstrand.

– Vi spår en prisvekst på rundt fem prosent. Det som vil dempe veksten noe er all utbygging i bydelen. Samtidig er det nå flere borettslag i Holmlia-området som runder 30 år. Da er gjelden betalt og mange borettslag har bedre økonomi. Det vil igjen sende prisene oppover, sier megleren.

Hun tror ikke at boligprisene vil falle drastisk om noen år.

– Vi kommer ikke tilbake til 80-tallet med rente på 20 prosent og tvangssalg. Det vil komme perioder hvor prisene vil roe seg, så fortsetter stigningen, tror hun.

Bra å bo i Oslo

Helle Borgund mener boligkrisen i Oslo er noe oppkonstruert.

– Oslo er fortsatt en rimelig storby, og vi ser nå at prisene er i ferd med å jevne seg mer ut. Pressområder flytter seg, folk flytter utover. Bygrensen vil flytte seg. Søndre Nordstrand er definitivt den bydelen som har mest å gå på prismessig. Her får man mye bolig og beliggenhet for pengene. Samt mye luft, grøntområder og parkeringsmuligheter i massevis.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!