RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byens dyreste OBOS-leiligheter


Det er dyrt å bo i Oslo, og her på St. Hanshaugen er det aller dyrest – iallfall hvis du skulle kjøpe OBOS-leilighet i juni.
Det er dyrt å bo i Oslo, og her på St. Hanshaugen er det aller dyrest – iallfall hvis du skulle kjøpe OBOS-leilighet i juni.
Har du planer om å kjøpe OBOS-leilighet på St. Hanshaugen, må du regne med å bla opp.

I juni var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger på St. Hanshaugen hele 54.921 kroner – inkludert fellesgjeld. Det er en prisoppgang på nesten 15 prosent i forhold til året før.

Del på Facebook

St. Hanshaugen er dermed byens desidert dyreste bydel når det gjelder OBOS-leiligheter (se faktasak)

Få borettslag

– Det stemmer nok, det. Noe av årsaken er at bydel St. Hanshaugen er en bydel hvor det er svært få Obos-borettslag, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i Obos.

Han er ikke sikker på om Obos-prisnivået på St. Hanshaugen gjenspeiler det generelle prisnivået i bydelen. Til det er Obos-borettslagene der altfor få, og han tipper antall omsetninger på St. Hanshaugen i juni var lavt.

– Obos-leilighetene der er nok blant byens dyreste blant dem som er omsatt, men jeg  tror ikke nødvendigvis at det gjenspeiler gjennomsnittet for alle leiligheter i bydel St. Hanshaugen, sier han.

Halve prisen i Søndre Nordstrand

Obos-leilighetene på Frogner kommer på en god andreplass på listen over dyre boliger: 50.289 kroner er gjennomsnittsprisen folk betalte per Frogner-kvadratmeter i juni.

I den andre enden av skalaen ligger Søndre Nordstrand. Leilighetene der koster i gjennomsnitt under halvparten per kvadratmeter av det de koster på St. Hanshaugen. Der slapp du unna med 26.608 kroner per kvadratmeter i juni.

Hittil i år har prisene på OBOS-leiligheter i Oslo  steget med 9,7 prosent. Den siste måneden har imidlertid prisene flatet ut, melder Obos – som opplyser at økningen fra mai til juni var på beskjedne 0,2 prosent.

Det var 770 OBOS-leiligheter i Oslo som skiftet eier i juni.


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere