*Nettavisen* Nyheter.

Byens fineste nybygg!

Vinneren av Oslo bys arkitekturpris for 2012 er dette leilighetsbygget i Parkveien 5 bc.

Parkveien 5 bc er tildelt Oslo bys arkitekturpris for 2012.

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: Foto: Finn Ståle Felberg

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: Foto: Finn Ståle Felberg

Klikk på bildet for å forstørre.

GLADE VINNERE: Ordfører Fabian Stang deler ut premie for byens fineste nybygg til glade arkitekter fra Kima arkitektur as og Moderne arkitektur og design as. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

PLAKETT: Bjørnar Johnsen fra byggherren Infill as mottok denne plaketten som skal festet på bygget fra ordfører Fabian Stang. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

UTSTILLING: I Rådhuset kan du nå se presentasjon av alle de 32 påmeldte kandidatene til Oslo bys arkitekturpris 2012. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

OSLO: Leilighetsbygget i Parkveien 5 bc var blant 32 påmeldte og en av tre toppnominerte kandidater til den årlige arkitekturprisen som deles ut av ordfører Fabian Stang.Årets pris ble delt ut i Rådhuset 17. oktober, og består foruten heder og ære også av diplom, plakett til å feste på bygningen, samt en sjekk på 50.000 kroner.

SE BILDESERIE AV ALLE KANDIDATENE HER

Forbilledlig arkitektur

Kima arkitekter, Mad as og Gullik Gulliksen as har samarbeidet om vinnerprosjektet, mens Aspelin Ramm Eiendom ved Infill er byggherre.

Juryen beskriver leilighetsbygget som et forbilledlig eksempel på hvordan Oslo kan møte utfordringen med arealknapphet og samtidig økende boligetterspørsel.

– På en tilsynelatende ubrukelig, smal tomt har utvikleren klart å utforme et vakkert og funksjonelt bygg med ni flotte leiligheter. Prosjektet utstråler en nyskapende, urban karakter som bør inspirere til nytenkning i videreutvikling av byens boligarkitektur, heter det i begrunnelsen.

Hederlig omtale til Bøler kirke og Tallhall

Meteorologisk institutt Tallhall ved Pir II Oslo og Arkitekturverkstedet i Oslo fikk hederlig omtale, sammen med Bøler kirke ved Hansen/Bjørndal Arkitekter og Trifolia Landskapsarkitekter.

Om Tallhall sier juryen at miljø og klima har vært i fokus, og at prosjektet viser et godt samspill mellom arkitektur og landskap.

Bøler kirke ble fremhevet som en bevisst blanding av katedral og arbeidskirke.

– Bøler kirke har en tydelig og markant identitet..Store glasspartier bidrar til rikelig med lys og bygget fremstår svært gjennomarbeidet og rikt på detaljer, heter det i begrunnelsen.

LES OGSÅ: Lovpriser Bøler kirke

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag