RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byens flotteste uterom


Ekstra morsomt fordi bakgården feirer 20 år i år, smiler Niels Peter Underland og Rune Knoff.
Ekstra morsomt fordi bakgården feirer 20 år i år, smiler Niels Peter Underland og Rune Knoff.
Dette viser at det er mulig å lage en perle av et uterom selv om man har en bakgård uten sollys, noe svært mange gårder i Oslo har, sier juryleder Didrik Hvoslef-Eide fra Oslo Byes Vel.

ST. Hanshaugen: Stensberggaten 17 gikk dermed til topps i årets store uteroms-konkurranse i regi av Obos og får særlig ros for kreativ løssluppenhet.

Uten tvil et sted hvor man blir i godt humør. Utsøkt materialbruk, variert belysning, morsomme detaljer og tilsynelatende skjødesløs plassering av ulike elementer gir et avslappet og bohemsk inntrykk, mener Hvoslef-Eide.


Tatt på senga

Dette var totalt uventet og utrolig gøy, smiler en av gårdens to ildsjeler, Rune Knoff, som ikke ante noe om at gårdsrommet var nominert. Den lille oasen ble nemlig påmeldt av en utenforstående som hadde vært på besøk.

Faktisk meldte vi oss på konkurransen for mange år siden, og den gangen endte vi opp med hederlig omtale. Så dette var en fin revansj, forteller han.


20-årsjubileum

Arbeidet med hagen startet arbeidet allerede for 20 årsiden, og i dag er asfalt og søppelkasser byttet ut med sydlandsk stemning og grønn frodighet. Gårdsrommet er rammet inn av høye vegger, og mektige trekroner danner et lunt tak. Beplantningen er nøye tilpasset lysforholdene.

Vi har valgt skyggetålende stauder, busker og klatreplanter som hosta, flittiglise, pipeholurt, villvinog hengeselje. I tillegg er det blitt plass til et "tuntre", en smal og krokete hengebøk, forteller han.


Lang ønskeliste

Det eneste juryen savnet, var en ekstra liten sitteplass og kanskje en sandkasse for de minste.

Ikke noe problem. Vi har allerede funnet oss en sittegruppe, og takket være prispengene vil den snart være på plass. En liten fontene, terrassevarmer og nye planter står også på ønskelisten, sier Knoff.

Men først kan beboerne glede seg over andre del av premien, en velfortjent gårdsfest.

Og vi lover musikk. Vi har engasjert vår venninne Solfrid Molland, som på mesterlig vis vet å skape god stemning med sin musetteklingende torader, smiler han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere