Byens første bane for beach-håndball

KASTET: Idrettsbyråd Jøran Kallmyr foretok den høytidelige åpningen av hovedstadens første beachhåndballbane.

KASTET: Idrettsbyråd Jøran Kallmyr foretok den høytidelige åpningen av hovedstadens første beachhåndballbane. Foto: Foto: Oslo kommune

Torsdag ble byens første beach-håndballbane åpnet av idrettsbyråd Jøran Kallmyr.

KAMP: Et lag fra Ellingsrud møtte ungdomslandslaget i beach-håndball til vennskapelig dyst.

ELLINGSRUD: Beach-håndball er en idrett på vei opp, men foreløpig har ikke Oslo-håndballen hatt en egen bane å utøve denne idretten på. Det har den imidlertid fått nå.

Del på Facebook

Oslo kommune har i samarbeid med Norges Håndballforbund bygget den første beach-håndballbanen i Oslo. Banen ligger ved siden av den nye flerbrukshallen i Ellingsrud idrettspark.

Torsdag 23. juni var det offisiell åpning av banen. Idrettsbyråd Jøran Kallmyr foretok den offisielle åpningen, og også håndballpresident Karl-Arne Johannessen deltok.

I tillegg var det oppvisningskamp mellom ungdomslandslaget i beach-håndball og et lokalt lag fra Ellingsrud IL. Det ble et fartsfylt oppgjør med mye spektakulær håndball.

Nytt for Kallmyr

– Jeg hadde ikke hørt om beach-håndball før, og det tror jeg ikke mange andre i Oslo hadde heller. Derfor er det bra vi får på plass denne banen. Jeg tror mange barn og unge blir nysgjerrige på denne idretten nå, sa Jøran Kallmyr.

Det er ikke lenge siden han tok med seg pressen til Drammen for å vise frem hva slags badeanlegg han ønsker seg i Oslo. Denne gang stilte han ikke i bar overkropp, men sporty var han likevel.

Endelig hjemmebane

– Jeg kan love at denne banen blir godt brukt. Vi har i flere år deltatt med lag i NM i beach-håndball, og vi ser frem til å kunne trene litt på hjemmebane også, sa Ellingsrud ILs leder Thomas Sigolsen.

Glede til topps

Sigolsen er ikke alene om å glede seg i håndballkretser.

– Beach-håndball er et viktig satsingsområde for Norges Håndballforbund. Vi har økt vår innsats på dette området de siste to årene, og vi har en klar ambisjon om at dette skal bli en selvstendig idrettsgren og en egen aktivitet i forbundet, sier håndballpresident Karl-Arne Johannessen, som håper idretten på sikt blir egen OL-gren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag