*Nettavisen* Nyheter.

Byens sprekeste nabolag?

Anniken Solheim, Ingrid Arnason, Oddbjørg Fremstad, Tone Husebye, Unni Eidså, Kristin Horsfjord, Åsa Nilsson, Tina B Christensen, Vibeke Rørholt, Nina Mattson, Cathrine L Myhre, Maranne Munkerud, Kristin Guttormsen, Lena Hammer. Anne Cathrine Mork Wiik, Kari Hansen,Tom Fremstad, Vegard Pettersen, Gunnar Myhre, Øyvind Matre, Marius Troseid, Morten Lykke Nilsen, Johan Brånen, Kjetil Lund 0g Geir Håland. Ikke tilstede: Rønnaug Mysterud, Kjartan Øye, Jørn Johansen, Geir Tjetland, Inge Hestnes, Kjetil Haugland, Thor Rogan og Ketil Berge. Foto: Foto: Andreas Lindbæk

Treningsiveren blant naboene i Svensenga var så stor at de dannet egen klubb. Nå er de klare for nok en Holmenkollstafett.

SVENSENGA: – Vi fant ut for sju år siden under en fest i nabolaget at interessen for løping var så stor at vi like godt dannet Svensenga Sportsklubb, sier formann, Tom Fremstad.

Og interessen har siden starten bare blitt større og større for det spreke nabolaget ved Frysja.

Fra å være med på Holmenkollstafetten fem år på rad med mixlag, stiller de med både herre - og damelag i år.

– Dette begynte som en guttegreie, men nå er det flest jenter som trener her i nabolaget, sier Fremstad.

Felles treninger

En gang i uken trener naboene i lag.

Jentene kjører sin økt mandager, mens guttene trener dagen etter. Og treningen foregår hele året.

– Vi har en lav terskel hos oss. Det er enklere å komme ut når det er flere. Dessuten er det veldig sosialt og man blir kjent med de i nabolaget, sier Unni Eidså.

Mens jentene løper forskjellige løyper hver gang, pleier mennene å løpe til Brekkekrysset - Hammeren - Ankerveien - Sognsvann - Riksarkivet og hjem. En løpetur på 12 kilometer.

Har det blitt et bedre nabolag etter oppstarten av klubben?

– Utvilsomt. I alle fall for de som er med. Det er dette som er fordelen med å bo ved siden av marken, sier de.

– Festen er viktig

Hvert år avholdes det årsmøte og julebord.

– På julebordet serverer vi pinnekjøtt og går gjennom alt vi har vært med på gjennom året, sier Tom Fremstad og fortsetter:

– Det er viktig at man finner på noe felles utenfor treningen. Derfor har vi egen hagefest etter Holmenkollstafetten. Vi har merket at flere av naboene våres har snakket om dette og er litt «misunnelig» på oss.

Så får vi se hvordan det går under lørdagens arrangement.

– Vi gleder oss voldsomt. Det er første gang vi har et rent jentelag. Interessen er så stor at vi har hele seks reserver, sier Unni Eidså.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag