RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byens største korps?


Søndag 5. juni vil de 80 medlemmene av Ila- og Bolteløkka skoles musikkorps i lag med i overkant av 200 andre korpsmusikere delta i musikkorpsstevne på Haugen.
Søndag 5. juni vil de 80 medlemmene av Ila- og Bolteløkka skoles musikkorps i lag med i overkant av 200 andre korpsmusikere delta i musikkorpsstevne på Haugen. Foto: Foto: Anders Jørstad
Søndag markerer Ila- og Bolteløkka skoles musikkorps henholdsvis 90- og 80-årsjubileum med storslått kretsstevne med 300 korpsmusikanter på Haugen.

 
Styreleder bak det nylig fusjonerte korpset Ila- og Bolteløkka skoles musikkorps, Henrik Siverts, kan forsikre at dette kretsstevnet blir litt utenom det vanlige.

LES OGSÅ: Stem på byens beste korps!


  – Vi vil blant annet avholde en såkalt stompkonsert. Dette er et rytmisk innslag hvor 300 musikanter under ledelse av dirigent skal slå rytmer på alt fra blikkbokser, plastkanner og metallrør, forteller Siverts. Han lover at dette blir både diggbart og hørbart.


Ut til folket


Musikkorpsstevner avholdes vanligvis ved skolene. Ved å la 300 korpsmusikere marsjere gatelangs opp til St. Hanshaugen, blåses det bokstavelig talt nytt liv i en gammel tradisjon.
– Både Ila og Bolteløkka arrangerte kretsstevner på Haugen på 50, 60-tallet. Og vi ønsker med dette å la musikken komme ut til folket, forteller Siverts.

Del på Facebook

Pølser og brus samt leker for barna vil være andre kjente ingredienser under stevnet.   

 
Fra sporveien


De to korpsene ble sammenslått til ett korps tidligere i vår, og hvor gamle, omsydde Oslo Sporveis-uniformer har vært en del av nøytraliseringsprosessen.
– 16. mai jobbet frivillige på spreng på Ila skole for få de nye uniformene i stand, blant annet med 800-meter ubrukt, gammelt stoff fra sporveien, forteller Siverts. 

Modernisert korpsliv


Å være hornmusiker i Ila- og Bolteløkka musikkorps, er ikke ensbetydende med å servere gamle, kjente marsjer på løpende bånd. 
– Musikkorps skal være morsomt. De opptrer på flere skoler med musikalliknende forestillinger, hvor de kan være like mye skuespillere som musikere, avslutter Siverts.


 
   
 

SkjeriOslo kårer Byens beste i Oslo:
Byens beste kjøpesenter, sushi, kaffebar og pizza. Se full oversikt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere