RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøyer av for volley-kritikk


Sverre Enevolds plass, her fra 2008. Arkivfoto
Sverre Enevolds plass, her fra 2008. Arkivfoto
Den tidligere sandvolleyballbanen på Sverre Enevolds plass skal gjenoppstå, men ikke på samme sted.

GREFSEN: Representantene i bydelsutvalget er ikke lenger like bastante på at sandvolleyballbanen på Sverre Enevolds plass, på folkemunne «Jupiterjordet», må på plass igjen.

Banen ble opprettet etter et bystyrevedtak, for så senere fjernet av bydelsadministrasjonen uten politisk behandling etter klager fra naboene.

Sanden og banen ble flyttet til Solemskogen, og lokalpolitikerne forsikrer at sanden ikke skal tas tilbake igjen derfra.

Etter et møte med berørte beboere i desember, medgikk lederen i miljø-, plan- og samferdselskomiteen, Ivar Christiansen (Ap) i BU-møtet før jul, at banen hadde «tatt overhånd» og blitt en belastning for området «man nok ikke hadde forutsett».

Naboklagene gikk etter det NAB erfarer ut på støyende ungdom, forsøpling, funn av sprøyter og urinering i hagene. Blant annet.

Bydelsutvalget er enig i at ungdom skal få lov til å synes, og ha en plass der de kan utfolde seg i nærmiljøet, men at Sverre Enevolds plass bør legges til rette for mer aldersblandet aktivitet («også ungdom»). Bydelsadministrasjonen bes derfor om å planlegge en fullføring av plassen, uten volleyballbane. Volleyballbanen vil BU at administrasjonen skal finne en ny plassering til, «i nærhet til Sverre Enevolds plass, og som ikke er til sjenanse for omliggende beboere, og i henhold til veileder for planlegging av idrettsanlegg».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere