RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygde broer på Furuset


Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og samferdselsbyråd Jøran Kallmyr klippet snora. Elever fra Gran aktivitetsskole deltok også under åpningen.Foto: Anita L. Hanken.
Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og samferdselsbyråd Jøran Kallmyr klippet snora. Elever fra Gran aktivitetsskole deltok også under åpningen.Foto: Anita L. Hanken.
Tirsdag ble to nye gang- og sykkelbroer på Furuset offisielt åpnet.

FURUSET: Både Fjeldstadbrua over Karihaugveien og Trygve Lies bro over E6 til Furuset senter står nå ferdige. Sammen med gangveien fra Gamle Strømsvei gir de sammenhengende gå- og sykkelforbindelse fra Karihaugen til området ved Furuset senter.

Klippet snora

Tirsdag ettermiddag foretok samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og samferdselsbyråd Jøran Kallmyr den offisielle åpningen.

– Groruddalen har lenge hatt store utfordringer når det gjelder lokale miljøproblemer, blant annet med støy og luftforurensing. Samferdselsdepartementets innsats i Groruddalssamarbeidet er rettet inn mot mer miljømessige transportløsninger, sa samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Hun la også vekt på hvordan Groruddalen er i en spesiell situasjon med store langsgående transportsystemer som E6 og t-banen.

– Disse skaper store hindringer for lokal trafikk i Groruddalen. Jeg er derfor glad for at vi i dag kan åpne et prosjekt som vil sikre innbyggerne i Groruddalen en langt bedre mulighet til å ta seg fram i området, sa samferdselsministeren.

– Dette er noe befolkningen i Groruddalen har ventet tålmodig på og det er svært gledelig at disse bruene nå kan åpnes. Dette er et viktig ledd i satsningen på å gjøre Groruddalen til et enda bedre område. Det gleder meg å se dette vellykkede prosjektet, sier byråd for miljø og samferdsel Jøran Kallmyr.

Han la vekt på at gode sentrumsområder var viktig for utviklingen i Groruddalen.

– Men disse broene blir det enklere å komme fram, sa han.

Totalkostnad 35 millioner

Leder av Alna bydelsutvalg Knut Røli kom også med noen velvalgte ord før seremonien ble avsluttet i Furuset Forum.

I en pressemelding fra Samferdselsdepartementet står det at byggeprosjektet har hatt som mål er å gi befolkningen på Karihaugen og Furuset enklere og tryggere kommunikasjon til fots og på sykkel.

Trygve Lies bro er oppkalt etter Trygve Lie, som kom fra Furuset, var tidligere utenriksminister og FNs aller første generalsekretær. Han var i flere tiår en eksponent for internasjonalt samarbeid og en brobygger mellom nasjoner og kulturer.

Fjeldstadbrua har fått sitt navn fra den gamle veivokterens gård som tidligere lå i området.

Byggeprosjektet har kostet 35 millioner kroner totalt. Det er finansiert med 5,2 millioner kroner fra Statens vegvesen og 5 millioner kroner gjennom Groruddalssatsingen. Resten er finansiert av Samferdselsetaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere