Bygdøs eneste eliteløper

Michael Winnem Fuglesang kom nest sist på sprinten, uten at det la en demper på løpet. – Masse tilskuere, dama og venner var til stede og støttet meg, sier han. Foto:Arild Jacobsen

Michael Winnem Fuglesang kom nest sist på sprinten, uten at det la en demper på løpet. – Masse tilskuere, dama og venner var til stede og støttet meg, sier han. Foto:Arild Jacobsen

Michael Winnem Fuglesang (33) bestemte seg for å satse på ski i årets sesong. Og dermed ble han Bygdø IL Skis eneste eliteløper.

SOGNSVANN: – Jeg maste på de i fjor at de måtte ha egen skigruppe i Bygdø IL. Klubben tok dette på strak arm og har hjulpet meg veldig mye denne sesongen, sier Michael W. Fuglesang.

Nest sist i sprinten

Under Oslo Sprinten som ble arrangert av Lyn Ski på Sognsvann, endte 33-åringen nest sist.

Men skiløperen deppet ikke av den grunn.

– Dette var den første sprinten jeg har deltatt i. Selv om det gikk forferdelig dårlig, var dette en nyttig erfaring. Men det var ikke akkurat sex, drugs and Rock&Roll når man ender der jeg gjorde.

Inspirert av kameratene

Fuglesang ble i fjor knust av kameratene i skisporet i fjor og bestemte seg for å starte opptreningen allerede tidlig i november

– De var ikke snille og gikk knallhardt når vi var ute og gikk i fjor. Jeg er et konkurransemenneske og bestemte meg derfor å starte tidlig med treningen i årets sesong. Derfor satt jeg et veldig godt grunnlag med 20 skiturer i Sørkedalen i november.

– Er ikke det ensomt å være eneste skiløperen i klubben?

– Jeg er 33 år og gjør mine ting. Men jeg går ofte med venner når jeg trener og dessuten er det mange av vennene mine som er på et høyt nivå, og de er flinke til å gi meg tips og råd.

6 av 1000

Selv om det gikk dårlig under Oslo Sprinten, har det vært mange oppturer under årets sesong.

– Jeg vant min klasse i Holmenkollen Skimaraton og ble nummer seks av 1000 totalt. Så jeg er bedre på de lengre distansene.

Nå venter tre knallharde konkurranser før sesongen er over for Bygdøs eneste skiløper.

– Det har vært moro å gå på ski i år. Jeg har virkelig satset, sier Fuglesang, som også er en habil sjakk – og tennisspiller.

– Det er faktisk den samme historien når det gjelder tenniskarrieren min. Jeg startet med det i fjor og er nå ranket som 160 i Norge. Nå satser jeg på å bli verdens beste innen ett til to år, fleiper Michael Winnem Fuglesang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.