RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygg Bøler kirke nå

Så ble det ingen løsning for nye Bøler kirke denne gangen heller. Allerede i 1960 fikk Bøler menighet satt opp sin midlertidige kirke, i påvente av en permanent løsning. Nå, 45 år senere, har bystyret avgjort at det ikke blir noen julegave til menigheten denne gangen heller.

Bystyret har enstemmig vedtatt at man nå skal gå i dialog med kirkelig fellesråd om prosjektet Bøler kirke og delrealisering. Det vedtaket hjelper lite i denne omgang.

Jeg er skuffet, men ser ikke på vedtaket som noen avvisning av prosjektet, sier Bjørn Jensen i den lokale byggekomiteen til Nordstrands Blad. Han hadde oppriktig håpet det denne gangen skulle komme penger på bordet, slik at kirken gjennom to byggetrinn kunne stått ferdig i 2007 og 2008.

Nye Bøler kirke vil bli et stort tilskudd til hele menigheten, bydelen og Oslo. Og det er ikke et luftslott skapt av noen få ildsjeler vi her snakker om. Det har vært avholdt en internasjonal arkitektkonkurranse, vinner er kåret og ordføreren har kastet glans over kåringen. Seks millioner kroner er allerede brukt i prosjekteringsfasen.

Dette er noe av bakgrunnen for at mange ikke bare håpet, men ventet at kirken skulle stå ferdig til nyttårsgudstjenesten 2007/2008.

Men så lett skulle det ikke gå. Vedtaket i bystyret onsdag er siste utsettelse i saken, selv om dette også kan bety at et endelig vedtak om bygging kommer på plass til neste år.

I mellomtiden må kirkegjengerne tåle en kirke som er rammet av mugg og råte, og som er kald og trekkfull om vinteren. Det er ikke hyggelig for et dåpsfølge når vannet ikke kommer fra døpefonten, men fra en lekkasje i taket!

Derfor er det forståelig nok skuffelse på Bøler når verken administrasjon eller bystyre har satt av penger.

Vi skjønner ikke hvordan byrådet har resonnert, sa bygg- og anleggssjef Thorbjørn Borgen tidligere i høst. Han har rett når han sier at det er utenkelig at kirken ikke blir bygd, med tanke på hvor langt planleggingen er kommet.

Den dialogen politikerne har forpliktet seg til nå må derfor gi konkrete resultater. I lengden blir det for dumt å fortsette dyrt vedlikehold av en dårlig bygning, når en allerede har brukt seks millioner til å forprosjektere en ny.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere