RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygg flere sykehjem nå

Eldre pasienter blir liggende i sykehuskorridorene fordi det ikke finnes nok sykehjemsplasser. Dette gjør Borghild Lund Pettersen sint.

PRINSDAL: Den siste uken har den spreke 92-åringen fått mange telefoner om temaet. Andre pensjonister er vant til at hun synger ut når ikke alt er som det skal være i samfunnet.
Gangen på sykehuset er siste sort. I et av verdens rikeste land er det nedverdigende å "oppbevare" folk på denne måten. Det må bygges flere sykehjem nå, sier hun.

Bare tull

Lund Pettersen bor selv i trygdeboligene i Prinsdal, men bodde på Ljan i mange år. Det er da også fra gamle kjente i Bydel Nordstrand de fleste telefonene kommer.
Ljabruhjemmet står tomt, likeledes de to militære bygningene i Rosendalsveien. Man må da kunne bruke disse til sykehjem. Det går an å gjøre noe, ikke bare sitte stille og drømme. Politikerne må skjønne hva dette dreier seg om. Regjeringen driver bare med tull, det er jeg ikke redd for å si, tordner hun.

Vondt å se

Lund Pettersen synes de som bestemmer bør merke seg innsatsen til frivillige og ansatte i eldreomsorgen. Spesielt fremhever hun Hanne og kollegene på dagsenteret på Kantarellen.
De har bevist hva det vil si å gjøre noe, ikke bare snakke tomme ord og tenke.16.000 kroner har de samlet inn, slik at funksjonshemmede kan få en Sydentur.
Litt medmenneskelighet skader selv ikke en politiker. Jeg jobbet i Fransiskushjelpen i mange år, og har sett hvordan gamle, enslige lider. Det gjør vondt å se dem ligge der alene. Tenk hva en sykehjemsplass betyr for en av disse. Dere ansvarlige i Bydel Nordstrand; Gjør noe, og gjør det nå! oppfordrer hun.

500 plasser

Bente Aldrin, avdelingssjef for velferd og sosiale tjenester i Bydel Nordstrand, forteller at det ikke er bydelen som disponerer Ljabruhjemmet. Det er det Omsorgsbygg KF som gjør. Frem til januar 2008 brukes bygningen til avlastningshjem for Langerud sykehjem der det foregår ombygging. Bygningene i Rosendalsveien er Forsvarets eiendom.

Bydel Nordstrand har rundt 500 sykehjemsplasser, og alle er i bruk. Det er ingen planer om å opprette nye i nærmeste fremtid. Vi kjøper også plasser utenom bydelen, forteller Aldrin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere