RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygg som dette, og du får grønt lys


Korsgata
Korsgata Foto: ALLE FOTO: Plan- og bygningsetaten
Boligprosjekter som Refstadhagen og Årvollskogen er det Oslo trenger og vil ha, mener Byplansjef Ellen de Vibe.

OSLO: Byplansjef Ellen de Vibe trekker frem 20 boligprosjekter i Oslo som eksempler til etterfølgelse, når Oslo skal fortettes.

– Oslo har nok areal til å møte den massive boligutviklingen, som byen står overfor de neste årene, uttaler byutviklingsbyråd, Bård Folke Fredriksen.

Forrige uke la Plan- og bygningsetaten, på oppdrag fra byråden, frem en rykende fersk skryteblekke, over prosjekter som av etaten, og byråden, på mange måter får toppkarakterer.

LURER DU PÅ HVA BOLIGENE I DITT OMRÅDE GÅR FOR? SJEKK HER

Tetting i byg by

– Vi har behov for å bygge opp mot 100 000 boliger i perioden 2011-2030, for å holde tritt med befolkningsveksten. En forutsetning for å redusere byens CO2-utslipp er at en stor del av denne veksten må skje ved transformasjon og fortetting i den allerde bygde byen. En særlig utfordring består i å sikre god arkitektonsik kvalitet og gode boliger og utearealer, hevder byplansjef Ellen de Vibe.

I de tyve boligene som trekkes frem ønsker hun at summen av de gode grepene i de enkelte prosjektene sammen vil inspirere til en bedre byutvikling fremover.
 

LES OGSÅ:

– Vi må bygge høyere i Oslo

Boligprisene stiger og stiger – meglere er bekymret

LES FLERE SAKER OM BOLIG I OSLO HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere