RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygg ut Holmenkollen til et idrettssenter

Da skiskytterarenaen i Holmenkollen ble bygget ut for en del år tilbake, ble det anlagt en stor hellende plen foran tribunene, som i sommerhalvåret ikke kan brukes til noen verdens ting, bortsett fra litt balllek på den nederste og flateste delen. Hadde man dengang tenkt flerbrukstanken kunne tribunen vært lagt nærmere "kirkebakken" opp mot Kapellet, bilveien kunne vært lagt i en kulvert og dermed ville det blitt plass til en sårt etterlengtet idrettsbane i Oslo vest!

Når man nå på ny vurderer ombygging av Holmenkollen, må flerbrukstanken komme sterkere inn i planleggingen. Om det ikke er penger til å bygge ut anlegg utover hoppbakken i dag, så bør man i dag ihvertfall planlegge for en helhetlig og langsiktig utvikling av Holmenkollen. Da er ikke siktemålet 2011, men 2015 eller endog 2020 - tiden går fort.

Holmenkollen bør være et idrettsSENTER - ikke bare en ski-arena. Det bør være plass for en idrettsbane, baner for ballspill, rulleskitraseer, tilbud for funksjonshemmete m.m. og dertil en idrettshall. Alt dette får man ikke plass til rundt hesteskoen, men noe er det plass til, og på den andre siden av Holmenkollveien i skråningen ned mot Midtstubakken og litt nordover der er det masser av plass.

I et Ibsensk jubileumsår kan det være nærliggende å minne om at: "Det er viljen som det gjelder . . ." Dertil gjelder det at våre politikere tenker lengre enn til neste valg, og at de har visjoner for hvordan idrettsglede, sunnhet og helse skal bygges opp hos morgendagens unge og etterhvert hos fler og fler gamle!


Gisle Espolin Johnson

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere