RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byggebråk på Ljanskollen


Arne Fredrik Haug, Sissel Haug og Gustav Sverdrup-Thygeson er bekymret for at et planlagt byggeprosjekt på Øvre Ljanskollen skal ødelegge bomiljøet. Her i Åpen halvtime forrige torsdag hvor de fortalte bydelspolitikerne om situasjonen.
Arne Fredrik Haug, Sissel Haug og Gustav Sverdrup-Thygeson er bekymret for at et planlagt byggeprosjekt på Øvre Ljanskollen skal ødelegge bomiljøet. Her i Åpen halvtime forrige torsdag hvor de fortalte bydelspolitikerne om situasjonen. Foto: FOTO: Kristin Trosvik
Splid om utbygging på Ljanskollen preget Åpen halvtime da bydelsutvalget på Nordstrand møttes sist torsdag.

NORDSTRAND/LJANSKOLLEN: Det dreier seg om byggingen av to tremannsboliger på to tomter i Øvre Ljanskollvei 2B og 4. Tre naboer møtte opp i Åpen halvtime da bydelsutvalget var samlet sist torsdag.

– Det er parkeringssituasjonen på veiene som bekymrer oss. Veiene er så spesielle her, særlig om vinteren. De er veldig bratte og uten fortau, sier Arne Fredrik Haug og legger til at de får støtte av vellet på dette punktet.

– Vi mener det må være besøksparkering på egen tomt. Vi har fått flere tilbakemeldinger på at besøkskjøretøy er til hinder for utrykningskjøretøy, sier han.

Naboene er også bekymret for at dette boligprosjektet skaper presedens for flere nye prosjekter i området hvis det går gjennom hos Plan- og bygningsetaten (PBE).

– Vi ser at trenden er på vei, for her finnes forholdsvis store tomter. Men infrastrukturen tåler det ikke, med mindre man krever fortau og besøksparkering på egne tomter, avslutter Arne Fredrik Haug.

Også eier av tomtene Øvre Ljanskollvei 2B og 4, arkitekt og utbygger Erik Valby, var til stede under Åpen halvtime. Han ga politikerne sin versjon av saken.

– PBE er veldig positive til prosjektet, og jeg har fått rammetillatelse. Det skulle egentlig bare mangle, for det er innenfor alle regelverk på alle måter, sier Erik Valby som ikke skjønner naboene bekymring for parkering.

– I dette prosjektet er all parkering løst innenfor egen eiendom. Det er en overkapasitet i forhold til gjeldende krav, sier arkitekten.

Det er prosjektert med 13 plasser i garasjeanlegg samt åtte plasser på tomten. Kommunalt krav er 1,7 parkeringsplasser per boenhet.

– Jeg er helt enig i at det er viktig å ivareta parkeringen når man planlegger nye prosjekter, så dette ikke blir et irritasjonsmoment, sier Valby som selv har bodd på Ljanskollen i 20 år.

Den erfarne arkitekten sier han er vant til at det kommer naboprotester i kjølvannet av byggeprosjekter.

– Men dette har vært voldsomt, sier han.

Nordstrands Blad følger opp saken.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere