RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byggeplaner endret

Etter mye frem og tilbake ligger det endelige forslaget for Valkyriegaten 1-3 i bystyret. Om planforslaget blir vedtatt, kan byggingen starte til neste år.

MAJORSTUEN: Reguleringsforslagene om Valkyriegaten 1-3 er nå oversendt byrådet og vil kommer opp som sak.
Forslaget som nå er oversendt, er godt justert. Vi har tatt store hensyn til parter som var uenige med forslaget, forteller saksbehandler ved Plan- og bygningsetaten, Ane Paulson.
I følge det nye forslaget vil byggingen være to meter unna all eksisterende bebyggelse. Det nye bygget vil også bli lavere enn det som først var foreslått. Forslaget er å bygge i fem eller seks etasjer.
Vi har også tatt hensyn til det som var ønskelig å bevare. Hele fasaden mot Valkyriegaten er ønskelig å bevare. Andre hensyn er også tatt, forteller Paulson.
Positive eiere
Vi ønsker å bygge butikker på bakkeplan og i to plan nedover. Leilighetene vil ligge fra andre etasje og opp, forteller Pål Christian Johnsen i Fram Eiendom.
Han kan fortelle at byråd Grete Horntvedt og Riksantikvaren har gitt sitt samtykket til forslaget. Bystyret er siste instans før prosessen kan begynne.
Om bystyret godkjenner forslaget, vil vi kunne begynne byggingen til neste år. Byggingen vil foregå innvendig. Fasadene skal bevares, sier Johnsen.
Planforslaget har fått mange innsigelser og er justert etter disse. Prosessen med denne planen har vart i nesten fire år.
Tidligere har Aftenposten skrevet at ombyggingen skulle begynne i sommer, noe som er feil.
Rådhuset skal ha sin høring, så byggingen ligger ikke så nærme i tid som til sommeren, sier Johnsen..

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere