RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byggeprosessen forsinkes


Byantikvaren oppgir at Munkerud skole arkitektur- og kulturhistorisk fremstår som et av de mer verdifulle skoleanlegg i Oslo fra sin samtid. Arkivfoto: Aina Moberg
Byantikvaren oppgir at Munkerud skole arkitektur- og kulturhistorisk fremstår som et av de mer verdifulle skoleanlegg i Oslo fra sin samtid. Arkivfoto: Aina Moberg
To bygninger fra 1959 ved Munkerud skole gjør at byggeprosessen vil gå saktere enn planlagt.

MUNKERUD: Reguleringsarbeidet for nye Munkerud skole startet i 2007. Formålet var å legge til rette for ønsket utbygging av Munkerud skole som en fullverdig en til syv skole samt integrering av en flerbrukshall og en barnehage for cirka 70 barn.

Nå viser det seg at byggeprosessen blir mer komplisert enn planlagt ettersom man ønsker å rive en del bygningsmasse som Byantikvaren vurderer har kulturhistorisk verdi.

Forenklet saksbehandling

I brev til Bydel Nordstrand fra Byantikvaren fremkommer det at i desember 2006, var riving av det gamle skoleanlegget ikke en aktuell problemstilling. Dermed hadde Byantikvaren ingen motforestillinger til planinitiativet.

Tiltakshaver ønsket å kunne behandle saken som reguleringsplan med forenklet saksbehandling. Men plansaken utviklet seg så til å omfatte riving av hele anlegget. I 2007 ble Byantikvaren bedt om å gi en uttalelse med fokus på videre prosess.

Fraråder riving

I sin uttalelse frarådet Byantikvaren riving av de to opprinnelige skolebygningene, videre i uttalelsen står det: «Arkitektur- og kulturhistorisk fremstår Munkerud som et av de mer verdifulle og representative skoleanlegg i Oslo fra sin samtid.»

Oslos politikere har fastlagte rutiner på at de ønsker saker med riving av kulturhistoriske anlegg inn til seg. Dermed kan planen for bygging av nye Munkerud skole ikke behandles ved forenklet saksbehandling, og må behandles som normal reguleringsplan.

Saken ble tatt opp på møte i Nordstrand bydelsutvalg den 22. mai. Bydelsutvalget vedtok å ta til etterretning at saken må behandles som vanlig reguleringsplan, men de ønsket å gjøre Byutviklingskomiteen kjent med at de likevel mener riving av de gamle skoleanleggene på Munkerud er mest hensiktsmessig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere