RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ved Smalvoll: Prosjektleder Erling Gunnufsen i Plan- og bygningsetaten vil gjerne ha innspill fra befolkningen for å finne de beste løsningene for Alna Miljøpark. Vi leter etter perlene, sier han.
Ved Smalvoll: Prosjektleder Erling Gunnufsen i Plan- og bygningsetaten vil gjerne ha innspill fra befolkningen for å finne de beste løsningene for Alna Miljøpark. Vi leter etter perlene, sier han.

Bygger "blågrønn" lunge

Om tjue år kan du spasere tvers gjennom Grorud-dalen uten å bli stoppet av gjerder, lagerbygg og motorveier.

smalvoll: Planleggingen av Alna Miljøpark har startet. Plan- og bygningsetaten med seniorarkitekt Erling Gunnufsen i spissen, ønsker innspill fra de brede lag om hvordan man best får til et sammenhengende grøntdrag helt fra sentrum og opp til Lillomarka. Etter modell fra Akerselva, skal Alnaelva bli en perle. Gunnufsen understreker at det er høyt opp og langt frem dit.

Lite innbydende

Her vi står nå er ikke Alnaelva akkurat noe vakkert syn Det skal nok gjøres en god del før folk legger søndagsturen hit. Her må det ryddes opp, sier planleggeren.
Plan- og bygningsetaten samarbeider med Frilufts- og Vann- og avløpsetaten om Alnaelva. Hvordan man skal klare å presse frem elveløpet i industrialiserte og gjenbygde områder er høyst uklart. Elva skal få nytt løp forbi Alnabru-terminalen. Man ser for seg et vannspeil under E6 og et elvedrag gjennom Grorud stasjonsområde ved Østre Aker vei.
Vi ønsker å få til perler på en snor. Elva skal fremstå som noe folk i Groruddalen kan være stolte av. Elva danner et midtpunkt i dalen, og vannet skaper identitet. Nå snur vi elva fra å være en bakevje til å bli et midtpunkt, sier han.

Alle gode krefter

Planleggerne skal arbeide de neste 18 månedene med planen. Målet er å få den ut på offentlig ettersyn våren 2009. Alle som er interessert bes nå om å melde seg.
Det er viktig at folk kommer på banen. Vi vil ha med grunneiere, investorer, lokalpolitikere og folk flest. Få tak i eksisterende kunnskap om elva og hjelp til å finne frem til perlene. I planen vurderes miljøkvaliteter, kulturminner, rekreasjon og biologisk mangfold, sier senioarkitekten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere