RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygger 135 leiligheter


Det er planer om å bygge 135 leiligheter i de gamle lager- og kontorlokalene i Ole Helsets vei på Skullerud. (Illustrasjon: Felix Arkitekter AS)
Det er planer om å bygge 135 leiligheter i de gamle lager- og kontorlokalene i Ole Helsets vei på Skullerud. (Illustrasjon: Felix Arkitekter AS)
Stor-Oslo Prosjekt AS har sendt inn rammetillatelse for bygging av 135 nye leiligheter i Olav Helsets vei 1 på Skullerud.

SKULLERUD: Det er i dag lager og kontorer på adressen.

Før jul ble det innsendt rammesøknad til Plan- og bygningsetaten og vi forventer en rammetillatelse på forsommer 2008. Salget vil da starte umiddelbart og vi håper å oppnå et tilfredsstillende salg i løpet av sommeren slik at rivearbeider kan starte ut på høsten, forteller prosjektleder Geir Johnsen i Stor-Oslo Prosjekt AS.

Møteplass

Stor-Oslo Prosjekt AS har utviklet 135 leiligheter i ulike størrelser og planløsninger med areal fra 41 kvadratmeter til 114 kvadratmeter.

Bilparkering skal løses under terreng med heisadkomst til alle leilighetene. I tillegg skal det avsettes godt med plass til sykkelparkering ute og inne.

Skullerud Torg er utviklet i tråd med overordnede politiske føringer for boligutvikling i stasjonsnære områder. Vi har utviklet et gårdsrom mellom blokkene som vil være av privat karakter og et halvoffentlig torg som henvender seg mot Skullerud stasjon. Begge utearealene blir frodige og med materialer av estetisk god kvalitet. For å aktivisere torget har vi lagt inn forretningslokaler i fasaden mot torget, forteller Johnsen, som legger til at Skullerud fortjener et mer urbant miljø, og at ett av flere tiltak er en møteplass hvor folk i området kan møtes og ta et glass uten å måtte reise ned i byen.

Fjernvarme

Det er planer om gjenbruk av det eksisterende kontorbygget.

På denne måten oppnår vi en miljøgevinst. I tillegg skal det bygges på to etasjer og to frittliggende og asymmetriske "bokser" på taket, sier Johnsen.

Dagens lagerbygg skal rives og de nye byggene er designet som lameller med forskyvninger i fasadelivet. Fasadene inn mot gårdsrommet brytes opp og får balkonger med flyttbare skodder.

Skullerud Torg er utviklet i henholdt til fremtidens krav til energiforbruk i nye boliger og oppvarming blir med fjernvarme, forklarer Johnsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere