RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygger broer gjennom kunsten

Til tross for den over 20 år lange borger- krigen som har herjet Sri Lanka, finnes det fortsatt unge lan- kesere med kreativt overskudd. Fredag åpner utstillingen Kunsten av å være lankeser i Norge.

SAGENE: Vi ønsker å vise at unge mennesker fra Sri Lanka, både singalesere og tamiler, ønsker å kommunisere på fredelig vis, forteller Sarah Fossen Sinnathamby, som sammen med resten av Sri Lanka-gruppa arrangerer utstillingen. Østkantavisa møtte Sinnathamby og koordinator Karoline Paulen for en prat om det viktige budskapet som er bakgrunnen for arrangementet.

Felles forståelse

Erfaringsvis er det liten kontakt mellom singalesere og tamiler bosatt i Norge, forteller Sinnathamby. Hun er selv halvt tamil og halvt norsk, og før hun ble medlem av gruppa kjente hun ingen singalesere.
Det er jo merkelig. De færreste unge tamiler og singalesere i Norge har noe forhold til konflikten, annet enn det de blir fortalt av foreldrene eller ser gjennom mediene. Mange har ikke engang vært i landet, fortsetter hun.
Vi tror en slik utstilling kan bidra til en bedre forståelse unge mennesker fra Sri Lanka imellom, og har derfor valgt å sette sammen en utstilling som ikke handler om konflikten i seg selv, men kommunikasjon mennesker imellom. Her skal tamiler og singalesere være representert likt, legger Paulen til.

Operasjon dagsverk

Gruppa har sitt utspring tilbake i 2003, da Operasjon Dagsverk samlet inn penger til Sri Lanka.
Vi var mange som ønsket å jobbe videre med dette landets utfordringer, forteller Paulen. Gruppa ligger i dag under Spire - Ungdomslaget til Utviklingsfondet. Utstillingen åpner i morgen, og dette skal markeres med dans og taler.
Dansene skal representere Sri Lanka, og være noe både singalesere og tamiler kan kjenne seg igjen i. Men det er viktig å få med at utstillingen skal være åpen for alle. Vi ønsker å vise fram det flotte landet vårt fra en annen side enn den som handler om krig, vold og etniske motsetninger, sier Sinnathamby. Utstillingen kan du se i to uker framover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere