RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygger broer


Morsom og kreativ: Multikunstneren Raymond Sereba serverte gode historier og velkoordinerte dansetrinn under showet på Stovner bibliotek.
Morsom og kreativ: Multikunstneren Raymond Sereba serverte gode historier og velkoordinerte dansetrinn under showet på Stovner bibliotek.
Med forestillingen "Afrikanske rytmeeventyr" ønsker Raymond Sereba (47) å riste fremmedfrykten ut av "Ola Normann".

STOVNER: Multikunstneren kom til Norge i 1980 på oppdrag for det Afrikanske kultursenteret i Oslo. Raymond Sereba fant seg godt til rette i hovedstaden, og gledessprederen fra Elfenbenkyten ble boende. I 27 år har han livnært seg som sanger, gitarist, skuespiller og danser.
Nå er han aktuell med den selvkomponerte forestillingen "Afrikanske rytmeeventyr". Showet presser både historier, dans, sang og musikk sammen til et overveldende fyrverkeri.
Og Sereba brukte publikum aktivt gjennom hele showet på biblioteket på Stovner sist lørdag. Noen fikk danse, mens andre fikk prøve seg på et av artistens mange instrumenter. Ikke uten grunn ifølge Sereba selv.
Kunsten er å få med seg så mange som mulig. Det er en utfordring, men det er ikke umulig. Å dele opplevelser med publikum er det viktigste, forteller han.

Bryter barrierer

Og Raymond Sereba har sett seg lei på at folks uvitenhet om verdens fattigste kontinent. Han betegner seg selv som en brobygger mellom norsk og afrikansk kultur.
Afrika er ikke så fjernt som mange tror. Med stykket "Afrikanske rytmeeventyr" ønsker jeg å bryte barrierer. Det er kanskje ikke normalt for nordmenn å danse og synge på samme måte som oss. Jeg vil føre mennesker og kulturer sammen, sier Raymond Sereba, som vokste opp i storbyen Abidjan.
Det var mange av Serebas fortellinger og sanger som fascinerte både store og små under lørdagens forestilling på Stovner. Men det var spesielt en som tok litt mer tak enn de andre. Med instrument og klar stemme fortalte han om den gangen bølgene slo over han som barn på kysten av Afrika.
Det eventyret slår alltid godt an. Mange tror jo at det ikke engang finnes vann i Afrika, ler Raymond.

Danset med Raymond

Artisten, som i disse dager opptrer på barneskoler rundt i hele landet, forteller til Lokalavisen Groruddalen at han var godt fornøyd med lørdagens forestilling.
Jeg hadde ikke spilt stykket på en stund, men det fungerte jo knallbra. Publikum var forresten strålende, oppsummerer Raymond Sereba.
Stella Ampomah (4) og Selma Ngale (4) fra Ammerud var blant dem som koste seg på Stovner bibliotek.
Vi fikk lov til å danse sammen med artisten. Det var veldig moro, sier Selma.
Jeg ble med på å synge, men jeg spilte trommer også, forteller Stella beskjedent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere