RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vestbrynet 15 ligger høyt i terrenget, den gamle eneboligen skal nå rives og gi plass til nye hus. Foto: Aina Moberg
Vestbrynet 15 ligger høyt i terrenget, den gamle eneboligen skal nå rives og gi plass til nye hus. Foto: Aina Moberg Foto: Illustrasjon: Arkitektene Fosse og Aasen as.

Bygger eneboliger med hage og utsikt

En tre mål stor tomt i Vestbrynet 15 skal bebygges med seks store eneboliger.

NORDSTRAND: På tomten, som grenser til Nordseterskogen like ved Kastellet skole, står i dag to mindre bolighus, et verksted og et uthus.

– Vi starter rivingen av nåværende bygninger i disse dager. De nye boligene skal stå klare for innflytting til jul 2013, sier Anders Opsahl i Anders Opsahl eiendom as.Han forteller at husene bygges med lavenergistandard hvor det er lagt vekt på superisolert glass og vannvarme.

– Eneboligene blir på cirka 280 kvadratmeter inklusive bilplass. De får romslige hager med gode sol- og utsiktsforhold, og er tegnet slik i terrenget at alle boligene skal få best mulig utsikt, men ikke bli for prangende i nabolaget, sier han.

Les også: Solveiens signaturbolig til 15 mill.

Luftig prosjekt

I det umiddelbare nabolaget (Vestbrynet 14) har Opsahl det siste året oppført fire eneboliger tilnærmet like de som nå skal bygges tvers over veien.

– Men, tomten i nummer 15 er på tre mål, og vi hadde denne gangen lyst til å lage et luftig prosjekt med større hus og hager og altså stor vekt på energivennlighet, sier Opsahl.

Anders Opsahl kjøpte Vestbrynet 15 i september 2010 for 12.8 millioner kroner.

Sjekk hvor mye andre eiendommer ble kjøpt og solgt for i Eiendomsbasen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere