RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygger Europas største dekksenter


Administrerende direktør i Dekkmann, Stefan Funch, forteller at sentret som nå bygges blir tre ganger så stort som det største senteret hittil.
Administrerende direktør i Dekkmann, Stefan Funch, forteller at sentret som nå bygges blir tre ganger så stort som det største senteret hittil.
På Furuset bygges nå det som trolig blir Europas største dekksenter. Med 9100 kvadratmeter kan Dekkmann ta imot mange av de nær 200 000 bilene som passerer hver dag.

Furuset: – Det nye dekksenteret blir nesten tre ganger så stort som Dekkmanns nest største. Senteret representerer en investering på 20 millioner kroner og vi regner med en omsetning på nær 100 millioner i året, sier administrerende direktør Stefan Funch.

LES OGSÅ: - Frykter ulykker med feil dekk

Mener det er behov

– Dette er et trafikknutepunkt med nesten 200 000 biler som passerer på E6 hver dag. I tillegg er det omtrent 250 000 innbyggere innen 20 minutters kjøring. Det er et skrikende behov for et dekksenter som kan betjene lastebileiere i og rundt Oslo. Det er også for lite dekkhotellkapasitet for private, forklarer Stefan Funch, administrerende direktør i Dekkmann.

Selskapet regner med at det nye senteret vil skifte omkring 100 000 dekk på personbiler per sesong samt 15 000 hjul i året på lastebiler.

Del på Facebook

Enorm trafikkøkning

– En analyse gjennomført av Statens vegvesen viser at trafikken på E6 ved Alnabru har økt med rundt 50 prosent i perioden 1991 til 2006. Og trafikken i området vil bare fortsette å øke, sier Funch.– Samtidig med denne utviklingen er tomteprisene i Oslo blitt enormt høye, og det er vanskelig å få tak i store tomter med sentral beliggenhet. Det har nok gjort at behovet har vokst seg større enn tilbudet, mener Funch.

Stor konkurranse

Forbundsleder Per Madsen i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) sier i en pressemelding at han er positiv til Dekkmanns storsatsing.

– NLF har rundt 4000 medlemmer med til sammen rundt 15 000 biler – en gruppe som opplever at dagens tilbud ikke fungerer.

– Oslo har stor tilflytting og får mange nye arbeidsplasser. Samtidig er Norge et land med store geografiske avstander. Det krever mye transportarbeid, og mye av det går gjennom Oslo.

Alnabru-området blir med det nye dekksenteret ytterligere befestet som Norges gummihovedstad. De fleste konkurrentene innen bildekk er etablert i området, avslutter Stefan Funch.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere