*Nettavisen* Nyheter.

Bygger hall på Ekeberg til 50 mill.

SIGNERT: Administrerende direktør i Undervisningsbygg Rigmor Hansen og Per-Inge Heen, distriktsleder Veidekke Entreprenør Follo/Indre Østfold, under signeringen. Foto: Foto: Privat

Veidekke skal bygge den nye flerbrukshallen på Ekeberg. Budsjettet er på 50,5 millioner kroner.

EKEBERG: Onsdag 11. desember signerte Undervisningsbygg og Veidekke en totalentreprise for byggingen av en ny flerbrukshall på Ekeberg. Hallen får passivhusstandard.

LES OGSÅ: Nå kommer flerbrukshall på Ekeberg

Hallen skal brukes av elevene ved Ekeberg skole til kroppsøving på dagtid. På kveld og ettermiddag skal flerbrukshallen brukes av lokale idrettslag.

– Vi har fra tidligere gode erfaringer med Veidekke, som også er totalentreprenør for byggingen av nye Bjørnsletta skole. Vi har stor tro på at dette blir et bra prosjekt som resulterer i en flerbrukshall som vil bli tatt godt imot både av skolen og nærmiljøet på Ekeberg, sier administrerende direktør i Undervisningsbygg Rigmor Hansen, som signerte kontrakten.

Langvarig prosess

I 2009 ble den gamle gymsalen på Ekeberg stengt på grunn av sopp og råte. I 2012 ble gymsalen revet.

Elevene ved skolen har i mellomtiden brukt Ekeberghallen og sletta i gymtimene. Nå kan de se frem til å ha gym i egen hall rett ved skolen.

Ekeberg skole skal utvides med en parallell og vil stå ferdig til skolestart 2014. Flerbrukshallen skal ferdigstilles til skolestart 2015.

LES OGSÅ: – KFUM bygger ikke Campus Norway

Får stor spilleflate

Steen Blach Sørensen, prosjektleder i Undervisningsbygg, er fornøyd med at kontrakten nå er signert og ser nå frem til byggestart.

– Hallen får en spilleflate på 23 ganger 44 meter, som gir plass til en fullskala håndballbane. Det vil også være nedsenkbare vegger slik at hallen kan deles opp i tre deler. Bygget reises etter passivhusstandard og har et totalareal på omtrent 1900 kvadratmeter, sier Blach Sørensen.

LES OGSÅ: Campus Norway? Nei takk

Parkering og plassering

Hallen oppføres på en tomt der det i dag er en skogkledd skråning tett opp til skolen og som har vært regulert til offentlig friområde, trafikkområde og gang- og sykkelvei.

Parkering for flerbrukshallen skal ivaretas gjennom sambruk med dagens parkering for skolen.

LES OGSÅ:

Kyvåg og Gerhardsen: Ønsker Aktivitetsskole

2008: Bystyreflertall for hall på Ekeberg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag