RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygger hall på Ekeberg til 50 mill.


SIGNERT: Administrerende direktør i Undervisningsbygg Rigmor Hansen og Per-Inge Heen, distriktsleder Veidekke Entreprenør Follo/Indre Østfold, under signeringen.
SIGNERT: Administrerende direktør i Undervisningsbygg Rigmor Hansen og Per-Inge Heen, distriktsleder Veidekke Entreprenør Follo/Indre Østfold, under signeringen. Foto: Foto: Privat
Veidekke skal bygge den nye flerbrukshallen på Ekeberg. Budsjettet er på 50,5 millioner kroner.

EKEBERG: Onsdag 11. desember signerte Undervisningsbygg og Veidekke en totalentreprise for byggingen av en ny flerbrukshall på Ekeberg. Hallen får passivhusstandard.

LES OGSÅ: Nå kommer flerbrukshall på Ekeberg

Hallen skal brukes av elevene ved Ekeberg skole til kroppsøving på dagtid. På kveld og ettermiddag skal flerbrukshallen brukes av lokale idrettslag.

– Vi har fra tidligere gode erfaringer med Veidekke, som også er totalentreprenør for byggingen av nye Bjørnsletta skole. Vi har stor tro på at dette blir et bra prosjekt som resulterer i en flerbrukshall som vil bli tatt godt imot både av skolen og nærmiljøet på Ekeberg, sier administrerende direktør i Undervisningsbygg Rigmor Hansen, som signerte kontrakten.

Langvarig prosess

I 2009 ble den gamle gymsalen på Ekeberg stengt på grunn av sopp og råte. I 2012 ble gymsalen revet.

Elevene ved skolen har i mellomtiden brukt Ekeberghallen og sletta i gymtimene. Nå kan de se frem til å ha gym i egen hall rett ved skolen.

Ekeberg skole skal utvides med en parallell og vil stå ferdig til skolestart 2014. Flerbrukshallen skal ferdigstilles til skolestart 2015.

LES OGSÅ: – KFUM bygger ikke Campus Norway

Får stor spilleflate

Steen Blach Sørensen, prosjektleder i Undervisningsbygg, er fornøyd med at kontrakten nå er signert og ser nå frem til byggestart.

– Hallen får en spilleflate på 23 ganger 44 meter, som gir plass til en fullskala håndballbane. Det vil også være nedsenkbare vegger slik at hallen kan deles opp i tre deler. Bygget reises etter passivhusstandard og har et totalareal på omtrent 1900 kvadratmeter, sier Blach Sørensen.

LES OGSÅ: Campus Norway? Nei takk

Parkering og plassering

Hallen oppføres på en tomt der det i dag er en skogkledd skråning tett opp til skolen og som har vært regulert til offentlig friområde, trafikkområde og gang- og sykkelvei.

Parkering for flerbrukshallen skal ivaretas gjennom sambruk med dagens parkering for skolen.

LES OGSÅ:

Kyvåg og Gerhardsen: Ønsker Aktivitetsskole

2008: Bystyreflertall for hall på Ekeberg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere