RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johan Scharffenbergsvei 75 består stort sett av stein og gjørme etter Lidl-kjedens mislykkede butikkprosjekt. Nå planlegges det 90 leiligheter og en Rema 1000-butikk på den omstridte tomten.
Johan Scharffenbergsvei 75 består stort sett av stein og gjørme etter Lidl-kjedens mislykkede butikkprosjekt. Nå planlegges det 90 leiligheter og en Rema 1000-butikk på den omstridte tomten. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Bygger ikke omsorgsleiligheter

Lidl-tomten på Skullerud skal utvikles som et ordinært boligprosjekt med rundt 90 leiligheter og en dagligvarebutikk.

SKULLERUD: Stor-Oslo prosjekt AS ønsket opprinnelig å bygge omsorgsboliger med servicesenter i Johan Scharffenbergsvei 75, også kjent som Lidl-tomten. Nå har de lagt disse planene på is.

90 leiligheter

– Vi har dessverre ikke lykkes med å få Kirkens Bymisjon med i prosjektet for å utvikle dette til omsorgsboliger med servicesenter. Vi ser dessverre heller ingen endring i sentrale myndigheters politikk i forhold til tilskudd til omsorgsboliger i regi av private aktører, forteller Geir Johnsen i Stor-Oslo Prosjekt.

De har også undersøkt mulighetene for å bygge studentboliger.

– Studentorganisasjonene roper opp om flere studentboliger, men disse har heller ikke kunne takke ja til våre invitasjoner grunnet manglende finansieringsvilje fra statlig hold. Prosjektet vil derfor bli utviklet som et ordinært boligprosjekt med cirka 90 moderne leiligheter for det åpne markedet, sier Geir Johnsen.

Rema 1000

I tillegg til boligene, skal det bygges en dagligvarebutikk på tomten.

– Rema 1000 vil etablere en lys og romslig butikk på cirka 1.300 kvadratmeter i underetasjen med gode parkeringsmuligheter, sier Geir Johnsen.

Salgsstart til våren?

Johnsen opplyser at det i disse dager jobbes med detaljering av fasader og plantegninger for innsendelse av rammesøknad for prosjektet i løpet av november.

– Rammetillatelse vil vi da ha i april-mai, og salget vil da starte, sier Johnsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere