*Nettavisen* Nyheter.

Bygger kulturbygg i Senegal

Hver onsdag og lørdag samles hele landsbyen til dugnadsarbeid. Studentene har sammen med lokalbefolkningen kommet godt på vei i prosjektarbiedet med å bygge et nytt kulturbygg i landsbyen Niafourang, i Senegal Foto: ALLE FOTO: PRIVAT

Arkitektstudent Assad fra Ekerberg har reist til en liten landsby i Senegal for å bygge et kulturbygg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ekeberggutt Assad Ansar føler seg priviligert som har fått reise til Senegal for å leve ut arkiktekt-drømmen.

EKEBERG: – Vi var først halvannen måned i Oslo der vi planla og forberedte arbeidet vi skulle ta for oss i Senegal. Så reiste vi hit i slutten av september og skal bli her fram til jul, forteller Assad Ansar til Nordstrands Blad.

Sammen med to andre medstudenter fra NTNU har de helt på egen hånd planlagt, prosjektert og bygger nå et kulturbygg for landsbyen Niafourang, i Senegal. Arbeidet får de godkjent fra NTNU som et selvprogrammert semester.

Datarom og bibliotek

– Vi skal i løpet av disse tre månedene bygge ferdig kulturbygget som skal inneholde datarom, bibliotek og et større møterom for ulike arrangementer.

– Fundamentet har et areal på 196 m2. Og vi er selv ansvarlige for alle ledd av prosjektet som økonomi, planlegging, detaljering, tilsetting av arbeidskraft, og fysisk bygging.

Dugnadsarbeid

Assad forteller at hele landsbyen er involvert i prosjektet og at de samles til dugnadsarbeid hver onsdag og lørdag.

Landsbyen har satt sin tillit til våre evner til å planlegge et fungerende bygg som kombinerer lokale byggemetoder, materialer, og arbeidskraft.

– Vi får muligheten til å tilføre noe nytt til deres byggetradisjoner og får direkte kontakt med de som vil få glede av bygget i framtiden, sier Assad.

Priviligert

– Arbeidet er utrolig lærerikt for oss siden vi får muligheten til å se våre pennestrek komme opp i fysisk form. Vi føler oss også utrolig priviligerte og ydmyke som har fått denne muligheten.

Dette er noe mange arkitekter og arkitektstudenter drømmer om.

Guttene har også laget en egen blogg som der en kan følge utviklingen i byggeprossessen.

http://niafourang.wordpress.com/

Annonsebilag