RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tommy Grotterød (f.v.) i Bydel Østensjø, Tom Nyborg i Manglerud Star og Beate Amdahl Skorpen i Idrettsbarnehager AS fikk se barnehagetomten fra luften, i en gravemaskingrabb. Foto: Nina Schyberg Olsen
Tommy Grotterød (f.v.) i Bydel Østensjø, Tom Nyborg i Manglerud Star og Beate Amdahl Skorpen i Idrettsbarnehager AS fikk se barnehagetomten fra luften, i en gravemaskingrabb. Foto: Nina Schyberg Olsen

Bygger ny barnehage

Tirsdag denne uken ble første "spadetak" tatt for den nye idrettsbarnehagen i Hellerudveien.

OPPSAL: Sommeren 2010 skal en ny barnehage stå klar i Hellerudveien 86, i regi av Manglerud Star Fotball som fester tomten av Oslo kommune.

Barnehagen skulle etter intensjonene egentlig stått ferdig i høst, men er av ulike grunner blitt forsinket. Gleden var desto større da involverte parter tidligere denne uken endelig kunne markere byggestarten.

Åtte avdelinger

– Barnehagen får åtte avdelinger og egen gymsal, forteller Tom Nyborg i MS Fotball. To avdelinger blir friluftsavdelinger.

– Vi konkurrerte mot syv vanlige utbyggere, og er glade for at bydelen stolte på oss, sier Nyborg.

Selve barnehagedriften er det Idrettsbarnehager AS som skal stå for. De har allerede to idrettsbarnehager i vårt distrikt, på Lopperud/Rustad og Ekeberg.

– Barnehagen får navnet Østmarka Idrettsbarnehage, og det blir plass til 130 barn og 30 ansatte. Vi regner med å ta inn de første barna i slutten av juni, opplyser Beate Amdahl Skorpen i Idrettsbarnehager AS.

Viktig for bydelen

Barnehagesjef Tommy Grotterød i Bydel Østensjø fikk æren av å markere byggestarten ved å klippe over en rød silkesnor, før en gravemaskin inntok området.

– Dette er viktige plasser for bydelen. Vi har stor tro på barnehagen, og gleder oss spesielt over at det er en nisjebarnehage. Og så får den jo en utrolig beliggenhet i kanten av skogen, sier Grotterød.

Rekkehus på nabotomten

Barnehagen skal ligge på den nordligste delen av det store asfaltområdet mellom skogen og Esso-stasjonen. Også resten av området skal bebygges, med 42 rekkehus.

Informasjon om boligprosjektet Trasopgrenda ligger allerede ute på Finn.no, og salgsstart er torsdag 19. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere