RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygger ut sykkelveinettet


Avdelingsdirektør i Statens vegvesen Lene Mürer markerte starten ved å felle et tre, under kyndig veiledning fra seksjonssjef Anders Aaran. Foto: Anita L. Hanken.
Avdelingsdirektør i Statens vegvesen Lene Mürer markerte starten ved å felle et tre, under kyndig veiledning fra seksjonssjef Anders Aaran. Foto: Anita L. Hanken.
En ny sykkelvei fra Furuset til Lørenskog skal stå ferdig i desember.

FURUSET: Onsdag markerte Statens vegvesen byggestarten sammen med entreprenøren Hab construction AS, som skal utføre jobben. Avdelingsdirektør i Statens vegvesen Lene Mürer åpnet ved å felle et tre.

– Vi ønsker å legge til rette for miljøvennlig transport i form av kollektiv- og sykkelveier. Dette blir en viktig del av sykkelveinettet vårt, sa hun.

1,6 kilomter lang

Den nye sykkelveien blir tre meter bred, og vil strekke seg 1600 meter fra Jerikoveien på Furuset til Skanseveien på grensa mot Lørenskog, slik at den kobles sammen med det allerede eksisterende sykkelveinettet.

– Dette blir en effektiv rute som gjør at vi unngår syklister i veibanen, sier byggeleder i Statens vegvesen Jonny Ingjer.

Det skal også bygges en 2,5 meter høy skjerm langs deler av sykkelveien for å skjerme syklistene mot sprut og støy fra biltrafikken. Trafikksikkerheten blir ivaretatt ved å bygge rekkverk mellom veibanen og sykkelveien.

Prislapp på 30 millioner

Det var lite som minnet om sykkelvær under byggestarten onsdag ettermiddag. Jonny Ingjer medgir at værforhold og snø gir litt ekstra utfordringer i byggestartsperioden, men skogryddinga er allerede i gang.

Anleggsleder Bente Saksvik i Hab construction AS er glad for å ha fått oppdraget, som har en totalpris på 30 millioner kroner.

– Statens vegvesen er en bra arbeidsgiver, og nå har vi fått tre jobber på rappen, sier hun.

For at sykkelveien skal få gode stigningsforhold, må det sprenges.

– Første salve går av allerede i februar, men det meste vil foregå i mars, sier Saksvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere