*Nettavisen* Nyheter.

Byggeskolebenk auksjoneres bort

Elevene på sommerens byggeskole i ivrig arbeid med benken som nå auksjoneres bort.

Rundt 50 barn på Barnas Byggeskole på Oppsal bygde i august benker. Nå auksjoneres en bort til inntekt for TV-aksjonen 2010.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Byggeskole er kjempegøy, synes Nora Lykke Hagen og Maria Borg Nergaard, som kunne vise frem både maling i håret og verkende fingre etter noen dager med håndverkerarbeid i sommer. Foto: ARKIVFOTO: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er en av elevene ved Østensjø skole som tegnet benken.

OPPSAL: Benken er i ubehandlet gran og er cirka 1,5 meter lang. Det er fjerde gang barn på byggeskole lager et byggverk som auksjoneres bort til inntekt for TV-aksjonen. Tidligere har barna bygd lekestativ, benker og blomsterkasser.

KLIKK HER, SE ALLE BILDENE OG LES SAKEN FRA BYGGESKOLEN PÅ ØSTENSJØ: Gjett hvem som har bygget denne broen!

Til årets TV-aksjon har NCC Construction også gitt et pengebeløp på 15 000 kroner. Inntektene fra årets TV-aksjon går til Flyktninghjelpen.

Tradisjon

– Det er blitt en tradisjon å gi et byggverk som auksjoneres til inntekt for TV-aksjonen. Vi håper mange vil være med og by på den fine benken barna bygde i løpet av byggeskolen, sier kommunikasjonssjef Cato A. Mørk, i NCC Construction AS, som arrangerer byggeskolen.

Byggeskolen skal vekke interessen for byggebransjen og praktisk arbeid, gi barna en morsom og utviklende sommeruke og øke miljøbevisstheten.

Deltakerne på byggeskolen i Oslo i år var elever ved Østensjø skole og barn av NCC-ansatte.

Fire tilsvarende benker ble gitt til nærmiljøet på Østensjø, og benken er basert på en tegning fra Vetle ved Østensjø skole.

LES OGSÅ: Tegner for en god sak

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.