*Nettavisen* Nyheter.

Byggestart på Vinderen

Beboere på Vinderen kan gjøre seg klare for store forandringer i tiden fremover. Utbyggingen i Borgenveien er rett rundt hjørnet.

Vinderen:Byggeprosjektet i Borgenveien på Vinderen er igangsatt. Fem eneboliger er under riving for å gjøre plass til de to nybyggene med butikker og leiligheter. Senest 1. mars begynner selve utbyggingen. Ifølge planen skal prosjektet stå ferdig i september neste år.

Det er ikke små forandringer folk på Vinderen vil oppleve i tiden fremover. Ferdigstilt vil bygningene bestå av cirka 2300 m2 med salgbart boligareal og 3000 m2 næringsareal. Per i dag er 21 av 28 leiligheter solgt.
- Vi vet ikke nøyaktig hvor mange butikker som vil komme, men det ser ut til at det kan bli rundt fem, sier byggherre Kjell Mero.
Det er heller ikke avgjort hvilke butikker det blir.
- Det eneste vi vet helt sikkert nå, er at ICA skal flytte fra hvor den i dag ligger og til våre lokaler.

Butikkene skal ligge på bakkeplan, mens leilighetene er fordelt på første til fjerde plan. I tillegg vil det lages 70 nye underjordiske parkeringsplasser under de to byggene. Borgenveien skal rettes ut og vil ende som rundkjøring som i reguleringen kalles et torg.
- Vi vil oppgradere veien og snuplassen. Mellom ROOM og de nye byggene vil det etableres en kvadratisk plass med beplantning, fortau og sykkelsti, forklarer Mero.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.