RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygging av sykehjem kontra omsorgsboliger

Nordstrands Blad hadde tidligere i høst en artikkel om bygging av sykehjem kontra flere omsorgsboliger som er billigere.

På grunn av rehabilitering i borettslag ble jeg bostedsløs. Jeg har nå fem kortidsopphold bak meg på Langerud sykehjem. Jeg har bare godt å si om Langerudhjemmet, med god mat, hjelpsomme ansatte og fem uker med nye bekjentskaper av mange eldre som viste medmenneskelig respekt og forståelse. Samt trening av fysiske ressurser etter sykdom. Som rullatorbruker var bl.a. de lange korridorer og trappen et gode for meg. Jeg vil tillate meg å sende hilsen til "bulkegjengen".

Det eldre trenger, uansett god eller dårlig helse, er kontakt med andre mennesker. Derfor er det viktig å bygge ut sykehjem, selv om politikerne og kommunens økonomer heller vil bygge omsorgsboliger.

Jeg vil stille disse et spørsmål: Hva ønsker DU er tilbudet til deg når du får behov for hjelp? Østensjø bydel har blokker. Med og uten heis. En kortsiktig løsning på manglende omsorgsboliger er å kjøpe ett roms og to roms leiligheter i den eksisterende boligmasse, vel og merke i underste etasje eller i blokk med heis.

Vanlig innskudd pluss hjelp fra hjelpemiddelsentralen, hjemmesykepleien og hjemmehjelp kan gjøre mye, men det må ikke være slik at den som skal yte hjelp blir presset til det ytterste. Det må være tid til en prat. Men omsorgsboliger kan ikke kvalitetsmessig sidestilles med kortidsopphold på et sykehjem.

Bydelen bør også, hvis det er mulig, gi helsepersonellet heltidsstillinger som et mål. Det bør også ansettes en varaperson til å tre inn ved sykdom, og der det er bevhov for to personer til daglig stell. Og hvorfor ikke ha en barnehage for ansatte tilknyttet sykehjemmet?

Jeg har erfaring fra fem uker i avdeling fire nord. Det har fått meg til å ønske at den dag jeg ikke lenger kan ta vare på min økonmi og meg selv, vil jeg tilbringe min alderdom på sykehjem - helst Langerud avdeling fire.


Vera Schrøder

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere