RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FÅR LEVE: By:Larm får leve videre i Oslo, etter at kommunen snudde og gir festivalen én million kroner i støtte. Her fra da Djerv spilte på årets by:Larm.
FÅR LEVE: By:Larm får leve videre i Oslo, etter at kommunen snudde og gir festivalen én million kroner i støtte. Her fra da Djerv spilte på årets by:Larm. Foto: ARKIVFOTO

By:Larm får én million kroner

Oslo kommune har snudd, og gir nå by:Larm 1 million kroner i støtte. Også Oslo Nye teater får mer penger.

SENTRUM: Da byrådet la fram sitt budsjettforslag tidligere i år slo det ned som en bombe at støtten til by:Larm var borte. I følge byrådet skyltes dette at by:Larm ikke hadde levert regnskap.

Dette ble avvist på det sterkeste av festivalen, som påpekte at de har et avvikende regnskapsår.

– Et vesentlig instrument i en musikkhovedstad

Nå har imidlertid Oslo kommune snudd i saken, og etter at Oslos pott fra statsbudsjettet ble kjent har byrådet levert en tilleggsinnstilling til budsjett. Her blir by:Larm tilgodesett med 1 million kroner.

– By:Larm er et av de vesenligste instrumentene en musikkhovedstad må ha, viktig for musikklivet – og åpent for alle som vil kjenne på hva som kan være på vei fram i byens, landets og Nordens populærmusikkutvikling, skriver kulturbyråd Hallstein Bjercke (V) i en pressemelding.

By:Larm er både et bransjetreff og en festival, som de siste årene har hatt fast tilholdssted i Oslo.

Mer til festivaler og teater

Også Oslo Nye Teater får økt sin støtte. Teateret fryktet nedleggelse etter at de mistet noe av den kommunale støtten.

Nå har imidlertid statsbudsjettpengene sørget for 4 friske millioner til byens eget teater. Én million skal gå til samarbeid med Riksteateret om Figurteater.

Også en rekke andre kulturtiltak får økt sin støtte, blant annet får barnefestivalen Miniøya og den alkoholfrie, gratisfestivalen Granittrock økt støtte.

– Innenfor et stramt budsjett er vi fornøyd med hva vi har fått til. En styrking av det kulturelle mangfoldet er med på å gjøre byen mer pulserende, til en god by å leve i, sier kulturbyråden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere