*Nettavisen* Nyheter.

Byr på lekre menyer

SKINNER: Vi har funnet en diamant blant gråsteinene.

Diamant nummer to fra HTC har svært gode menyer og allverdens muligheter for surfing.

Klikk på bildet for å forstørre.

HTC Touch Diamond 2 er stappet med tekno.

Klikk på bildet for å forstørre.

Meget gode menyer

Klikk på bildet for å forstørre.

Kameraet er den største skuffelsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Telefonen fungerer greit som musikktelefon.

AMOBIL.NO: Diamond 2 er HTCs oppfølger til Diamond som vi har testet tidligere. Den nye telefonen har sjarmert oss minst like mye som forgjengeren.

Her finner du testen av HTC Touch Diamond

Telefonen er solid og lekker. Den er også blant de minste Windows-mobilene du kan kjøpe i dag.

Likevel har HTC klart å klemme inn en 3,2 tommer stor trykkskjerm, som i tillegg er både skarp og klar. Telefonen har ingen fysiske talltaster, så du styrer alle telefonens funksjoner ved å bruke tommelen eller den medfølgende pekepennen rett på skjermen.

Diamond 2 har HTCs eget menysystem, Touch Flo 3D, oppå de vanlige Windows-menyene. Disse er laget med tanke på at du skal kunne bruke tommelen i stedet for pekepennen til å styre mobilen.

Fine menyer

Menyene fungerer svært godt, og er også en fryd for øyet. Siden verden går fremover, er HTC-menyene til Diamond 2 noe oppdatert i forhold til Diamond. For eksempel har kalenderen nå fått Touch Flo 3D-utseende, noe som gjør den mye enklere å bruke.

Det skal ikke stå på mulighetene når det gjelder surfing med Diamond 2. Her har du nemlig alle valgmuligheter du kan forvente: Super-3G, 3G og Edge. I tillegg kan du surfe gratis innenfor trådløse soner med Wi-fi.

Telefonen har også nettleseren Opera Mobile installert, som gir deg god oversikt selv på vanlige nettsider.

Les mer om Opera Mobile

GPS er også på plass. Telefonen mangler imidlertid skikkelig navigeringsprogramvare. Dette kan du kjøpe i tillegg.

Les også: Her er HTC Touch Diamond 2 og Pro 2

Trangt om plassen

Diamond 2 har et skjermtastatur som dukker opp ved behov. Plass er det dårlig med når du bruker tastaturet, siden det opptar mesteparten av skjermen. Det er lett å miste oversikten når du skriver lange meldinger eller e-post.

Telefonen fungerer greit som musikktelefon. Musikkspilleren gir deg de grunnleggende valgene som gjentakelse, tilfeldig avspilling og sortering etter blant annet artist og album. FM-radio er også på plass.

Det medfølgende håndfrisettet fungerer imidlertid veldig dårlig til musikklytting. Lyden blir hard, tynn og støyende. Vi anbefaler deg derfor å bruke et eget hodesett. Til samtaler fungerer hodesettet for øvrig greit.

Det kan være verdt å merke seg at Diamond 2 bruker mini-USB til alle tilkoblinger. Har du et vanlig hodesett, må du derfor kjøpe en overgang.

Sjekk denne lesertesten av HTC Magic

Dårlig kamera

Den store skuffelsen ved Diamond 2 er det fem megapikslers kameraet. Bildene blir ikke det spor bedre enn med Diamond, som er omtrent ett år gammel.

Bildene blir nemlig blasse i dagslys og kornete i mørke omgivelser. Bilder tatt i mørket med en sterk lyskilde i nærheten, blir akseptable.

Telefonen har ganske lite internminne, bare 288 MB, men har støtte for minnekort av typen MicroSD. Det følger ikke med noe minnekort i pakken.

Her finner du alle våre tester av HTC-mobiler

Høy pris

Alt i alt synes vi Diamond 2 er en veldig god telefon. Den har alt du kan forlange av trådløs teknologi, samt gode og brukervennlige menyer. Men for prisen på 4600 kroner skulle vi gjerne også sett at telefonen tok skikkelige bilder.

Så er den verdt prisen? Ja, hvis alt annet enn kamera er viktig for deg.

Trenger du en proffere telefon med fulltastatur, se på Nokia E75. Vil du gjerne ha en trykkskjermmobil, bør du se nærmere på HTC Touch Cruise 2 eller Nokia 5800 Xpressmusic. Sony Ericssons Experia X1 kan også være et alternativ

Les også:
Test: Nokia E75
Test: HTC Touch Cruise
Test: Nokia 5800 Xpressmusic
Test: Sony Ericssons Experia X1

Les hele testen av HTC Touch Diamond 2 på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.