RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byråd Guri Melby åpnet ny kyststi ved Sollerudstranda


ÅPNINGEN: På stranden spilte Bestum Stasmusikk før byråd Guri Melby foresto den offisielle åpningen av turstien rundt odden. Foto: Vidar Bakken
ÅPNINGEN: På stranden spilte Bestum Stasmusikk før byråd Guri Melby foresto den offisielle åpningen av turstien rundt odden. Foto: Vidar Bakken
Det var fest i sommer da byråd Guri Melby (V) åpnet den etterlengtede delen av kyststien mellom Sollerudstranda og Hydrostranda.

SOLLERUDSTRANDA: I og med at det tok 15 år fra ferdig regulering til ferdig 370 meter kyststi var det alle grunn til å feire. Bestum Stasmusikk spilte opp på stranden, mens inviterte gjester og besøkende samlet seg.

– Endelig

En av hedersgjestene var Reidar A. Berg (Frp) som i alle disse årene gang på gang har satt den manglende biten av kyststien på dagsorden, både i rådhuset og flere ganger i Ullern Avis og dittOslo.

– Jeg har egentlig bare én ting å si, ENDELIG, åpnet Berg med i sin tale.

Han berømmet det ferdige resultatet.

– Jeg var med å vedta Fjordbruksplanen i bystyret i 1988, som skulle gi større tilgjengelighet til fjorden. Ting tar tid, sa Berg som satt i bystyret i 16 år.

Les også: Elvestuen ordnet pengene

Nok et skritt

Divisjonsdirektør i Bymiljøetaten, Roy Evensen, redegjorde for prosjektet og samarbeidet med grunneiere og entreprenører som hadde gjort turstien mulig, før miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby klippet snoren.

Hun understreker at selv om dette var en liten bit av et større kyststinett, så var det nok et skritt videre for å åpne opp mot fjorden.

– Det vil fortsatt ta noen år før vi får en sammenhengende kyststi fra vest til øst, men vi jobber hele tiden med å få realisert flere biter langs fjorden. Blant annet står området fra Maxbo og videre inn til og over båtopplaget i Bestumkilen for tur, sa Melby blant annet.

Les også: Ullerns svar på rivieraen

– Utrolig bra

Til Ullern Avis/dittOslo understreket Melby viktigheten av lokalt engasjement. I mange år har enkeltpersoner, bydelsutvalg og lokalavisen satt kyststien fra Sollerudstranda til Hydrostranda på dagsorden.

– Lokale ildsjeler som kjenner området er viktig. Dette er et klassisk eksempel på at lokalt engasjement bidrar til at det blir en løsning, samtidig som vi har fått til et samarbeid med grunneierne som også har bidratt til løsningen. Sluttresultatet har blitt utrolig bra, med tilgjengelighet for nye grupper av mennesker, sier Melby.

Så kunne stien tas i bruk etter at barna fra Sollerudstranda barnehage hadde sunget sanger fra Kardemomme by.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere