*Nettavisen* Nyheter.

Byråd Hauglie fikk konfronterende spørsmål

GOD KONTAKT: Ikke noe i veien med kontakten mellom sosialbyråd Anniken Hauglie og finnen Karl Håkansson. Sistnevnte med sterke meninger om norsk skolepolitikk. Foto: FOTO: Marion Juliussen

Anniken Hauglie (H) ble møtt av lyttende folk med konfronterende spørsmål, da hun stilte opp på Frelsesarmeens jobbtiltak «Jobben» i Gamlebyen.

Klikk på bildet for å forstørre.

31 år i NORGE: Karl Håkansson, forfatter og historiker som har stranda i Norge.FOTO: MARION JULIUSSEN

GAMLEBYEN: «Jobben» er et av Frelsesarmeens tiltak som nå har flyttet fra Harald Hårdrådes plass hvor det har holdt til i flere år, til Arups gate 5. En gammel og flott gård, rett ved Gamlebyen skole. Med spennende bakgård og masse østkanthistorie.

Del på Facebook

Her kan folk som av ulike grunner befinner seg på sidelinja, både når det gjelder sosialt liv og deltakelse i arbeidslivet, komme og få seg en dagsjobb. Her kan de komme som de er: Ta med seg bikkjene sine, ta en kaffe, noen ganger med en vaffel, møte hverandre – og jobbe når de er i stand til det.

Spørsmål i kø

Sosialbyråd Anniken Hauglie (H) innledet om Høyres politikk. Rundt det fullsatte langbordet med Jesus-bilder og tilhørende sitater plassert på bordet, glippet noen med øynene. Andre var mer våkne og ventet tålmodig på å få komme til med spørsmål og ytringer.

Sosialbyråden fikk nok å holde orden på:

Hvorfor vil Høyre ha eliteklasser i skolen, hvorfor privatisere tjenester, hva slags boligpolitikk vil Høyre føre og hvorfor legges det ikke mer vekt på fornuftige jobbtiltak tilpasset den enkeltes evner og behov?

Kritiske til Høyre og tiltak

– Høyre er de rikes parti, mente flere som ikke kunne se at de hadde noen fordeler av å stemme på dette partiet.

En annen kritiserte jobbtiltakene som hun mente presset ulike mennesker sammen til en gruppe, uavhengig av hvilke ressurser den enkelte har.

– Noen av oss kunne gjøre annet enn å gå rundt og plukke søppel. Vi må også ha en mening i livet. Dessuten betaler vi skatt som alle andre, mente damen.

Karl Håkansson fra Finland ville ha svar på hvorfor i all verden ikke norske barn kan få et varmt måltid om dagen på skolen. Han mente byrådens svar om at alle kan ha med seg matpakke var lite relevant og ikke tok hensyn til at ikke alle barn har foreldre som sørger for det.

– Barna trenger mat for å kunne lære, slo han fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.